kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yeni kurulan Kosova Savunma Gücün'de patlama

CİHAN
Giriş Saati : 23.01.2009 14:58
Güncelleme : 23.01.2009 23:30
Yeni Haber
BM Kosova Özel Eski Temsilcisi Martti Ahtisaari'nın hazırladığı paket çerçevesinde önceki gün Kosova Savunma Gücü (TMK), Kosova Güvenlik Gücü'ne dönüştürülmüştü.

Kosova polisi tarafından yapılan bir açıklamada Kosova'nın batısında bulunan İpek bölgesinde Kosova Güvenlik Güçleri'ne bağlı bulunan bir kışlada gece geç saatlerde şiddetli bir patlamanın meydana geldiği bildirildi. Meydana gelen patlamada ölen ya da yaralananın olmadığı ancak maddi hasarın yüksek olduğu bildirildi. Polis tarafından yapılan açıklamada, kışlanın yanından geçen bir araçtan kışlaya doğru patlayıcı maddenin fırlatıldığı ifadeleri yer alıyor.

2 bin 500 aktif ve 800 yedek üyeden oluşan yeni oluşumda dokuz yıldır hizmet veren TMK birliklerinden sadece bin 300 kişi bu oluşuma dahil edilmişti. Bin 300 kişinin haricinde olanlar ise ordudan atıldı. Başkent Priştine'de dün TMK'da dokuz yıldır görev yapanlar Meclis binası önünde bir gösteri düzenleyerek işlerine geri alınmaları için sloganlar atmıştı.

Bu arada, Kosova Güvenlik Gücü'nün kurulmasına karşı Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, BM ve NATO'ya protesto mektubu çektiğini duyurdu.

Yeni kurulan Kosova Güvenlik Gücü, NATO askerleri tarafından eğitilecek, ABD tarafından üniformaları karşılanan yeni oluşuma Alman hükümeti tarafından da teknik malzeme sağlanacak.

2 bin 500 kişiden oluşan Kosova Savunma Gücü'nün yüzde 10'unu azınlıklar oluşturacak.