kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Avam Kamarası mensubundan, Erdoğan'a mektup

AA
Giriş Saati : 23.01.2009 13:44
Güncelleme : 23.01.2009 23:30
Yeni Haber
İngiltere Avam Kamarası Mensubu Eddie Mcgrady, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, bir mektup yazarak, kutsal topraklardaki Hristiyanlar için yardım talebinde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, İngiltere Avam Kamarası Mensubu Eddie Mcgrady, Erdoğan'a 12 Aralık 2008 tarihinde kutsal topraklardaki Hristiyanların durumunu konu alan bir mektup yazarak, yardım talebinde bulundu. Mcgrady, mektubunda şunları kaydetti:

''Size bu mektubu yazmamın sebebi, kutsal topraklardaki Hristiyanlara yönelik kabul edilemez muameleyi ve ibadet haklarına ve hareket serbestilerine yönelik olarak İsrail makamlarınca getirilen ihlalleri dikkatinize getirmektir.
Bu aslında yeni bir durum değildir. Ancak, karşılaşılan zorlukların son bir örneği 23 Kasım 2008 tarihinde yaşanmıştır. Papa'nın İsrail'deki Elçisi Başpiskopos Antonio Franco'nun ayin gerçekleştirmek üzere ve gerek İsrail Dışişleri Bakanlığı gerek Ordu Komutanlığı ile evvelce koordine edildiği şekilde Gazze'ye girmesi anılan tarihte İsrail makamlarınca engellenmiştir. Bunun bir neticesi olarak kutsal günün öncesine gelen son Pazar ayini yapılamamıştır. Başpiskopos Franco bölgeye giremediği gibi, oradaki kilisenin 8 yıldır görev yapan Papazı Manual Muassalam da bir hafta öncesinde Batı Yakasında bulunan ailesini ziyaret amacıyla Gazze'den ayrılmış bulunduğu cihetle dini hizmet verilememiştir.
Sizden ricam günlük hadise haline gelmiş bulunan bu ve benzeri olayları araştırmaları konusunda yetkililerinizi talimatlandırmanız ve hükümetinizin kutsal topraklardaki Hristiyanların ibadet hakkı ve hareket serbestilerinin desteklenmesi yönünde tutum almasıdır.''