kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon'a "Terör örgütü" denmeyecek

AA
Giriş Saati : 23.01.2009 21:53
Güncelleme : 23.01.2009 23:08
Yeni Haber
''Ergenekon'' davasının 41. duruşmasında mahkeme heyeti, ''Ergenekon Terör Örgütü''nün varlığının ancak yargılama sonucunda açığa kavuşacağından hareketle, örgütün var olduğu yönündeki ifadeler yerine ''iddia olunan'' tabirinin kullanılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan girişimlerde bulunmasının istenmesine karar verdi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyetinin aldığı kararlar, Başkan Köksal Şengün tarafından açıklandı.

Kemal Kerinçsiz'in '' Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ)'' tabirinin kullanılmasına ilişkin suç duyurusunda bulunulması talebini değerlendiren mahkeme heyeti, görülmekte olan dava açılıncaya kadar ''Ergenekon Terör Örgütü'' isimli herhangi bir örgütün olup olmadığının ilgili birimlere sorulduğu ve bulunmadığı yönünde cevap alındığına dikkate alarak, bu durumda böyle bir örgütün varlığının ancak yargılama sonucunda açığa kavuşacağı sonucuna vardı.
Mahkeme heyeti, böyle bir örgütün var olduğu yönündeki ifadeler yerine ''iddia olunan'' tabirinin kullanılması konusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılarak Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi, yazılı ve görsel basın-yayın organları ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı nezdinde gerekli yasal girişimlerin yapılmasının istenmesine karar verdi.

TRT'DEN GÜNEY'İN KATILDIĞI PROGRAMIN KAYDI İSTENECEK

Heyet, Hayrettin Ertekin'in talebi doğrultusunda, TRT Genel Müdürlüğüne yazı yazılarak 14 Ocak 2009 tarihinde TRT 2'de yayınlanan Tuncay Güney ile ilgili programın dijital ortama aktarılarak gönderilmesinin istenmesini kararlaştırdı.

Sevgi Erenerol'un suçlandığı ''kişisel verileri kaydetmek'' suçunun mağduru konumunda bulunan Sami Karahan'ın müdahil olma talebinin kabulüne karar veren mahkeme heyeti, sanık Muhammet Yüce'nin avukatı Ramazan Zeybek'in üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nu ret talebinin kabul edilmemesi nedeniyle dilekçesinin itirazın inceleneceği İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti.

Cezaevi müdürlüğüne yazı yazılarak, Erkut Ersoy'un tam teşekkülü devlet hastanesine sevkinin sağlanıp, dilekçesinde belirttiği konuların araştırılmasının istenmesini hükme bağlayan mahkeme heyeti, Bekir Öztürk'ün talebinin davayla bir ilgisi bulunmadığından ve savunmaya da herhangi bir katkısı bulunmayacağından reddine karar verdi.
Muammer Karabulut, Vedat Yenerer ve Orhan Tunç'un tahliyesine, diğer sanıkların tutukluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 26 Ocak Pazartesi günü saat 09.30'a bıraktı.