kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Olgaç’ın itirafları Yunanistan’da yankılandı

CİHAN
Giriş Saati : 23.01.2009 14:23
Güncelleme : 23.01.2009 23:30
Yeni Haber
Tiyatro sanatçısı Atilla Olgaç'ın Kıbrıs harekatında 10 Rum'u öldürdüğünü itiraf etmesi, Yunanistan'da yankı buldu.

Yunan yazılı ve görsel medyası, Atilla Olgaç'ın Kıbrıs anılarına ilişkin haberi izleyici ve okurlarıyla paylaştı. Yunan devlet televizyonu NET, İstanbul muhabiriyle canlı bağlantı gerçekleştirerek haberin ayrıntılarını izleyicilere duyurdu.

Atina Haber Ajansı (ANA) haberi abonelerine geçerken, özel televizyon kanalları, radyolar ve internet haber siteleri de Olgaç'ın itiraflarına yer verdi.

Olgaç'ın itiraflarını ilk sayfadan giren ülkenin en çok satan gazetelerinden Ta Nea, Türk sanatçının "sarsıcı itiraflar" yaptığı yorumunda bulundu.Türkiye'nin tanınmış tiyatro sanatçılarından Atilla Olgaç'ın Kanal Türk televizyonuna "Kurtlar Vadisi" dizisi hakkında konuşmak üzere davet edildiğini yazan gazete, "ancak kendi hayatına dair yaptığı açıklamalarla sunucu ve izleyenleri şokta bıraktı" değerlendirmesinde bulundu.

Olgaç'ın "Senaryo gereği adam öldürdük. Ama ne yazık ki bu vatan için ben gerçek hayatta 10 kişiyi vurdum" itirafını aktaran gazete, sanatçının yaptıklarından "pişman" olduğunu vurguladı. Ta Nea, Olgaç'ın anlattıklarını sayfalarına taşıdı: "Terhisime 1 gün kalmıştı. Tam o sırada Kıbrıs Barış Harekâtı oldu. Beni Mersin'den Kıbrıs'a gönderdiler. Savaşın en acımasızca ve en kanlı bölümünün sürdüğü temizleme harekâtında görev verdiler. Komutana 'Yapamam, adam öldüremem, ben sanatçıyım' dedim. 'Burada sanat bitti. Burası gerçek hayat, savaş. Emir verdim mi öldüreceksin' dedi. İlk öldürdüğüm çocuk 19 yaşında, esir düşmüş bir askerdi. Silahı yüzüne doğrulttuğumda yüzüme tükürdü. Alnından vurdum, öldü." Daha sonraki çatışmalarda 9 kişiyi daha öldürdüğünü söyleyen Olgaç, "Öldürdükten sonra gidip karargâhta ağlıyor, ertesi gün yine öldürüyordum. Rüyamdan çıkmıyor. Uzun süre psikolojik tedavi gördüm. Bu yüzden hâlâ et yiyemiyorum. Kan göremiyorum. Aklıma öldürdüğüm çocuklar, kokmuş cesetler geliyor" dediğini yazdı."Türkiye'de korkunç bir savaşta bulunmuş, adam öldürmüş, gazilik unvanı almış tek sanatçıyım" dediğini de aktaran gazete, Olgaç'ın Kıbrıs'ta yaşadıklarının iş hayatını da etkilediğini ve uzun süre çalışamadığını anlattığını aktardı.

Tanınmış Türk sanatçının itirafının Kıbrıs ve Türkiye'de şok etkisi yaptığını kaydeden saygın gazetelerden To Vima ise, sanatçının ayrıntılı bir şekilde Kıbrıs harekatı sırasında Rum esirleri nasıl öldürdüğünü anlattığını yazdı. Gazete, sanatçının yaptıklarından pişmanlık duyduğunu kaydetti.