kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ece'nin umutlarını çaldılar

Mustafa KAYA-SABAH
Giriş Saati : 23.01.2009 14:41
Güncelleme : 23.01.2009 23:02
Yeni Haber
Geleceğe altın adımlarla yürüyen üniversiteli Ece, 'sadece Türkiye'de olur' denilecek bir ihmal nedeniyle meydana gelen kazada, yaşama tutunmak için mücadele veriyor. Henüz lise çağındayken Hollanda'ya gönderilerek, "Küresel Isınma ve Susuzluk" konulu sunumuyla Türkiye'yi temsil eden İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencisi Ece, tadilat yapılan binadan üzerine düşen cam nedeniyle şimdi ölümle karşı karşıya. Doktorların yüzde 20 yaşam şansı tanıdığı Ece, 24 saati atlatabilirse geleceğin 'çevreci'si olma yolunda ilerlediği hayatta tutunabilecek. Beynindeki hasar nedeniyle uyutulan Ece, bu süreyi atlatamaz ise sevdiklerine, geleceğine ve yaşama henüz 19 yaşında veda edecek.

BÖYLESİ TÜRKİYE'DE OLUR

Türkiye, önceki akşam inanılması güç bir kazaya daha tanık oldu. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde AFM Fitaş Sinemaları'nın bulunduğu binanın beşinci katındaki tadilatta 7.5 metrelik cam metal çerçevesiyle, sabitleme çalışması sırasında insanların üzerine düştü. Binanın önünde bulunan İTÜ Çevre Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ece Turhan ile beraberindeki arkadaşları Orçun Şeref, Hakan Kuzuahmet, Sibel Gençtürk, Selçuk Şüküroğlu, Oğuz Çolak, Kübra Erkener ve yoldan geçen Avrupa Birliği Projesi kapsamında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı tarafından İstanbul'a davet edilen gönüllü İspanyol öğrenci Rosa Maria Quırant(24) cam parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı.

ECE, AĞIR YARALANDI

Arkadaşları hafif şekilde yaralanan Ece'nin boynuna, kafasına ve omuriliğine cam parçaları saplandı. Polis, biri kadın 7 kişiyi gözaltına alırken Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ece, hemen ameliyata alındı.

ECE İÇİN KRİTİK 24 SAAT

2.5 saat süren ameliyatta doktorlar büyük hasar gören beyindeki sadece kan pıhtılarını alabildi. Yoğun bakıma alınarak uyutulan Ece'nin şimdi 24 saati atlatması gerekiyor.

BAŞARILARIYLA GÖZ DOLDURDU

Doktorlarının yaşama şansını yüzde 20 olarak açıkladığı Ece, geleceğe emin adımlarla yürüyordu. Daha çocukken zekasıyla göz dolduran ve çevreyle yakından ilgilenen Ece, Adile Mermerci Anadolu Lisesi'ni kazandığında ise başarılarına yenilerini kattı.

HOLLANDA'DA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİ

Hem öğretmenleri hem de çevresi tarafından takdir edilen genç kız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hollanda'da düzenlenen konulu bir toplantıya gönderilerek

"Küresel Isınma ve Susuzluk" konusunda Türkiye adına bir sunum yaptı.

DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN MÜCADELE EDİYORDU

En büyük hayali, gelecekte iyi bir çevreci olmak olan Ece, geçtiğimiz yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünü kazandı. Bir yandan okula giden Ece, çevreyle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edip, yaşanabilir bir dünya için mücadele etti.

BULUŞMA NOKTASINDA ÖLÜMLE

Ancak Ece, liseden arkadaşlarıyla yemek yemek için randevulaştığı buluşma noktasında perde çekilmeden takılmak istenilen camın üzerine düşmesi sonucu 'ölümle' burun buruna getirildi. Talihsiz genç kız, yoğun bakımdaki yatağında ölüme direnirken, hastane bahçesini dolduran arkadaşları, dostları ve ailesi onun için dua edip gözyaşı döküyor.

ACILI BABA: "O BENİM BİRİCİK ÇİÇEĞİMDİ"

Şair olan aynı zamanda olta ve balık av malzemeleri yaparak satan babası İhsan Turhan, "O benim biricik çiçeğimdi. Onun için şiirler dahi yazmıştım" diyerek yaşadıklarına isyan etti.