kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ergenekon örgütü, Cumhuriyet Gazetesi'ni ele geçirmeye çalıştı. Medya ve mafya yeniden yapılandırılmak istendi. Bazı işadamları ve bankacılar haraca bağlandı.

Ergenekon'un çekirdek kadrosunda şok isimler

HABER MERKEZİ
15.01.2009
Tuncay Güney, polis ifadesinde Ergenekon örgütünün çekirdek kadrosunda İsmail Hakkı Karadayı, Necip Torumtay ve Teoman Koman'ın olduğunu iddia etmiş..
Eski gazeteci Tuncay Güney'in, Ergenekon Operasyonu'na temel teşkil ettiği belirtilen ifadelerinin yer aldığı görüntü DVD'leri dün Silivri'deki mahkeme kalemi tarafından avukatlara dağıtıldı. Güney'in, 2001'in Mart ayında İstanbul Organize Suçlar Şubesi'nde verdiği ifade CD'leri, daha sonra, dönemin polis müdürü Adil Serdar Saçan'ın deposunda çıkmıştı. Saçan, ifadelerin bir bölümünü yok etmek ve delilleri karartmakla suçlanıyor.

PKK'YA GİDEN SİLAHLAR
Güney, kamera karşısında verdiği ifadede, Ergenekon örgütünün, 28 Şubat sürecinde, Milli Güvenlik Kurulu'na alternatif, 12 kişilik bir 'güvenlik kurulu' oluşturarak, ülke yönetimini ele geçirme planı yaptığını iddia etti. Güney'e göre, Ergenekon'un çekirdek kadrosunu, İsmail Hakkı Karadayı, Necip Torumtay, Teoman Koman, Rasim Betin, Nejat Müldür, Güven Erkaya gibi isimler oluşturuyor. Güney'in ifadelerindeki iddialarından bazıları şunlar:

* 28 Şubat döneminde, Milli Güvenlik Kurulu'na alternatif bir güvenlik kurulu oluşturuldu. Ergenekon örgütünün yönetimi bu kişilerden oluşuyor. Amaçları, Türkiye'yi ele geçirmek.

* Veli Küçük'le, Albay Necabettin Ergenekon vasıtasıyla tanıştım. Sonra da 9 yıl Küçük'ün mutemetliğini yaptım.

* JİTEM'e bağlı bazı subaylar, subaylar, Kuzey Irak'a ve Azerbaycan'a silah satışı yaptı. Irak'a konteynerlerle götürülen ve 6 bini PKK'ya satılan 24 bin silaha ben de refakat ettim. Yanımızda başka gazeteciler de vardı.

* Bu kirli ticareti öğrenen dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ile yakın arkadaşı Binbaşı Cem Ersever öldürüldü. Silahların çalındığı Kırıkkale Silah Fabrikası bombalanarak, deliller yok edildi.

* Fethullah Gülen cemaatinin televizyonunda çalışırken, MİT'çi Mehmet Eymür'ün adamlarına, cemaatle ilgili bilgiler verdim. O dönem 5 vakit namaz kılıyordum.

* Hizbullah'ı JİTEM'ciler kurdu. Veli Küçük bana bir sohbetimiz sırasında, "Hizbullah'ı başımıza Teoman Koman Paşa bela etti. Hizbullah, askeri birliklerde PKK'ya karşı eğtildi. Biz yanlış bir şey yaptık" dedi.

* Veli Küçük, Susurluk haberleri yapan bir gazetenin gerçek sahibi olduğu ünlü bir işadamını, haber ekibi kurarak taciz ettirdi.

* JİTEM içindeki bazı subaylar, Avrupa'ya nakledilen uyuşturucunun sevkıyatı konusunda, İran, Amerika ve Fransa'dan istihbarat örgütleriyle birlikte hareket ediyordu.

* Uyuşturucu ile battığı bilinen Kısmetim 1 gemisinin eroini, önceden boşaltılarak, kamu görevlileri tarafından satılıp parası paylaşıldı.

* Sabancı suikastını işlediği bilinen DHKP/C'liler, gerçekte figüran olarak kullanıldı. Cinayeti gerçekte başkaları işledi. DHKP/C'yi bölerek kullanan bazı polis ve askerler, birbirlerine lav silahı attı.

* Ergenekon örgütü, Cumhuriyet Gazetesi'ni ele geçirmeye çalıştı. Medya ve mafya yeniden yapılandırılmak istendi. Bazı işadamları ve bankacılar haraca bağlandı.

* Yeşil, Veli Küçük'ün adamı ve yaşıyor. Yeşil yoksa Veli Paşa bir hiçtir. Yeşil, kaybolduktan sonra, İstanbul'da feribotta yaşadı.

* Abdullah Öcalan'ın teslim alma pazarlıklarını, Veli Küçük'ün talimatı ile ben yaptım. HADEP'lilerle pazarlıklarda, Öcalan'ın nasıl teslim alınacağını ve sonrasını tartıştık.
Haberin fotoğrafları