kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Kemal Derviş

Derviş yoklaması

ŞENOL ATEŞ
14.01.2009
CHP, Kemal Derviş'in İstanbul adaylığı için kamuoyu yoklaması yaptıracak. İstanbullulardan iyi sonuç alınırsa, Baykal tarafından Derviş'e teklif yapılacak..
CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için sürpriz bir karar alarak adaylar arasına Kemal Derviş'i de aldı. Derviş için İstanbul'da yapılacak kamuoyu yoklamasında olumlu sinyaller alınırsa Deniz Baykal tarafından resmi teklif yapılacak. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen tarafından ısrarla aday yapılması istenen Kemal Derviş için genel başkan Deniz Baykal'a yoğun istekte bulunuldu. İstanbul'da sürpriz yaparak seçimi kazanmayı isteyen ve her hafta sonunda mutlaka İstanbul'a giderek çalışmalara katılan Baykal'ın bilgisi dahilinde nabız yoklamaları başlıyor. İl, ilçe teşkilatları ile partililerin yanı sıra İstanbul'da vatandaşlar arasında yapılacak kamuoyu yoklamasında üç isim yer alacak. Yolsuzluk dosyalarını açıklamakla Türkiye'nin takdirini kazanan Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, çarşaf açılımının mimarı ve CHP'yi İstanbul'da yeniden ayağa kaldıran İl Başkanı Gürsel Tekin ve Kemal Derviş partililere ve İstanbullu vatandaşlara "Hangisini başkan olarak görmek istersiniz", "Bu isimlerden hangisine oy verirsiniz" şeklinde sorulacak. Kamuoyu araştırmasından çıkacak sonuca göre, CHP adayı ilan edilecek. Araştırmada Kemal Derviş adı öne çıkarsa Deniz Baykal'ın önce telefonla, sonra da yüz yüze Derviş ile bir görüşme arayışına gireceği ifade ediliyor.

TEKİN: İSTERİM
Belediye başkanlığı için en güçlü adaylardan Gürsel Tekin, "Ben Derviş'in aday olmasını yadırgamam. İstanbul için bir şans olabilir" dedi. Öte yandan CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, "Birleşerek, bütünleşerek hareket etmeliyiz. Geçmiş seçimleri bölüne bölüne kaybettik, bu seçimleri birleşe birleşe kazanacağız'' dedi.