kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
3 lojman tamamlandı Bugüne kadar Ağrı Doğubayazıt ilçesi Somkaya ve Bardaklı, Iğdır Tuzluca İlçesi Molla Kamer köylerindeki lojmanlar bitti. 4’üncü lojmanın inşaatı Urfa’nın Eğrice köyünde başlayacak.

'Doğu illerine 12 öğretmen evi yapıyoruz'

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
11.01.2009
* Siz 4 yılda kaç kişiye ulaştınız, yardım anlamında? Yaklaşık olarak 4 yılda 20 bin kişiye ulaştık. Bir şekilde yardım ettik.

* Öğretmen evi projenizi anlatır mısınız? Beş arkadaşımla bir araya gelip gece düzenledik. 1 milyon 200 bin YTL bağış elde ettik. Bu geceyi yapmayı düşünmeden önce hepimiz bir araya geldik. Şirin Yalçın, ben, Edvina Özyeğin, Aylin Tahincioğlu, Fazıla Bahar ve Hande Gamdam... Hepimiz bir araya gelip iyi bir miktar fon oluşturacağımızı biliyorduk. Zamanında Aralık Derneği'nin projeleri kapsamında Güneydoğu'ya gitme fırsatı bulmuştuk. Çok sık geziyorduk. Toplum merkezlerinin olduğu yerleri gezdik, köylerin içine kadar girdik. Anadolu'da yaptığımız projeler için ihtiyaçları birebir görebiliyorduk. Bir araya gelip toplayacağımız fonla karşılanabilecek bir faaliyet bulmak istedik. Herkesin farklı bir düşüncesi vardı ama en iyi şekilde yapabileceğimiz projeyi bulduk. Bu da öğretmen evi projesiydi. Birçok şehirde okulların olduğunu öğrencilerin geldiğini, ancak öğretmenleri ulaşamadığı için, eğitim devam etmediğini gördük.

* 5 yıldır bu dernek ile yoğun bir şekilde uğraşıyorsunuz. "Dışarıda sizler için zengin bayanlar, eşleri oyalansın diye onlara bu derneği kurmalarına yardım etti, oyalanıyorlar" söylentilerini çürüttünüz. Bu duruma gelmeyi nasıl başardınız? Sosyal sorumluluğu olan insanlar olduğumuza da inanıyorum. Bu dernek kurulmadan önce Çağdaş Eğitim Vakfı'nda İngilizce öğretmenliği yapıyordum. Bir anda oluşmuş bir şey değildi. Bu sorumluluğa sahiptim. Zaten kendimiz bu konularda eğitim almaya başlamıştık. İngilizce İktisat okudum. Maltepe Üniversitesi Psikoloji yüksek lisansı yaptım. Boş insanlar değiliz.