kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Elif Dürüst Şirin Yalçın Edvina Özyeğin

Sosyetenin 6 yardım meleği öğretmenleri 'ev'lendiriyor

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
11.01.2009
Ünlü işadamlarının kızları Elif Dürüst, Şirin Yalçın, Edvina Özyeğin, Aylin Tahincioğlu, Hande Gamgam ve Fazıla Bahar topladıkları 1 milyon 200 bin lira bağış ile Doğu'da 12 öğretmen lojmanı yaptırıyor..
Aralık Derneği 2004 yılı Eylül ayında faaliyetlerine başladı. Bugüne kadar seminerler için derneğe yaklaşık bin kişi geldi. Bu seminerlerin hepsinde katılımların 3/1'i burslu. Derneğin yönetim kurul üyesi Elif Dürüst; "Seminerlerimizden elde edilen gelir çok büyük gelir kaynağımız değil, biz projelerimizi sponsorların desteği ile gerçekleştiriyoruz. Ancak seminerlerden elde ettiğimiz gelirler derneğimizin amacına uygun olarak belirlemiş olduğumuz yardıma muhtaç çocuklarımızın gençlerimizin okul masraflarında vb. konularda kullanılıyor" diyor. Dernek içerisinde düzenlenen seminerlere gelenlerin yanı sıra, farklı sosyal sorumluluk projeleri ile derneğe gelemeyen, imkanı olmayanların ayağına giderek, hem onların hayatlarına birer aralık açmak hem de toplumsal duyarlılık yaratmak istiyor.

'EVİNE HOŞ GELDİN ÖĞRETMENİM'
Aralık Derneği bu kez de eğitime yönelik bir sosyal sorumluluk projesinin startını verdi. Gerçek birer kahramanlık örneği göstererek zor şartlar altında görevlerini yerine getiren öğretmenlerimizin hikayelerini hepimiz az çok duyuyoruz. Okullarına gidebilmek için kilometrelerce yol yürüdüklerini, karla kapanmış yollarda mahsur kaldıklarını, güven sıkıntısı içinde yaşadıklarını, kimi zamanda başlarını sokacak bir ev bulamadıklarını hepimiz biliyoruz. İşte bu noktada Aralık Derneği, öğretmenlerin yaşadığı bu sıkıntılardan yola çıkarak 'Evine hoş geldin öğretmenim' sloganından hareketle öğretmenlere okullarının hemen yanında lojman yapılmasını sağlayacak kampanya için ülkemizde eğitimle ilgili bir çok proje gerçekleştirmiş Hüsnü M.Özyeğin Vakfi ile bir araya geldi. "Lojmanların yapımında kullanılmak üzere milyon 200 bin YTL bağış toplandı. Bu bağışlar ile lojmanların yapımına başlandı. Bugüne kadar Ağrı Doğubayazıt ilçesi Somkaya ve Bardaklı, Iğdır Tuzluca İlçesi Molla Kamer köylerindeki lojmanlarımız bitti teslim edilmek üzere bunların teslimi ile üç lojmanı bitirmiş olacağız, dördüncü lojmanımızın yapımına Urfa Suruç İlçesi Eğrice Köyü'nde başlayacağız. Bu dört lojmanın yapımından sonra doğudaki hava koşullarından dolayı bahar aylarına kadar ara vermek durumundayız hava koşullarının düzelmesiyle birlikte diğer lojmanlar için yer tespiti yapıldıktan sonra çalışmalara devam edilecektir. 2009-2010 öğretim yılı başlamadan bütün lojmanlarımız bitmiş ve teslim edilmiş olacaktır." Diyen Edvina Özyeğin; "Her bir lojmanımızın anahtar teslimine kadar yapılan harcamalar ile yaklaşık maliyeti 100 bin YTL" diye sözlerine ilave etti.