kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

250 $ sermaye koydu, kredi doktorluğuyla bin katını aldı

UFUK ŞANLI
11.01.2009
Amerika'da yaşayan Türk girişimci Yaşar Dağlar'ın 250 dolar sermaye ile kurduğu danışmanlık şirketi krizin de yardımıyla üç senede 250 bin dolarlık ciroya ulaştı..
Amerika'da yaşayan Türk girişimci Yaşar Dağlar, küresel krizi fırsata çeviren ender isimlerden birisi oldu. New York'ta kurduğu Temiz Kredi isimli şirket ile bireysel ve kurumsal müşterilere bankacılık ve kredi alanında danışmanlık hizmeti veren Dağlar'ın işleri Mortgage Krizi sonrasında adeta patladı. Bankalarla sorun yaşayan tüketici sayısındaki artış şirketin hem cirosunun hem de müşteri sayısının hızla büyümesini sağladı. Geçen hazirana kadar sadece Türklere hizmet veren şirketin müşteri profilinin de değiştiğini anlatan Dağlar, "Son altı ayda 250 Amerikalı müşteri kazandık. Amerikalıların sayısının bu yıl en az 2 bine ulaşacağını öngörüyoruz. Bu da bizi milyon dolarlık bir danışmanlık şirketi yapmaya fazlasıyla yeter" dedi.

CİRO DÖRT KAT ARTAR
Dağlar, krizin derinleştiği 2008 sonundan itibaren ödeme güçlüğü çeken yüzlerce kişinin kredi danışma şirketlerinin kapısına yığıldığını aktardı ve geçen yılı 250 bin dolar ciro ile kapatan Temiz Kredi'nin esas patlamayı bu yıl yapacağınının altını çizdi. Dağlar, "Konut kredisi çeken veya kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan yüzlerce kişi şimdi bizim gibi kurumlara giderek, 'Banka çok fazla para istiyor, ben bu kadar ödeyemem. Yeni bir ödeme planı yapabilir miyiz?' diyor. Bu da bizim işlerimize son derece olumlu etkiliyor" dedi.