kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

'İMKB seans salonu New York gibi olacak, şovlar yapacağız'

Kerim KARAKAYA EKONOMİ
11.01.2009
İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, seans salonunda grafiksel, görsel bir şov ortamı yaratılarak İstanbul Borsası'nın Amerikan New York ve Nasdaq borsalarının birleşimi bir görüntüye kavuşacağını bildirdi..
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, bu yıl yepyeni yatırımlarla borsanın görsel bir şova dönüşeceğini açıkladı. Erkan, son günlerde işten çıkarmalar ve aracı kurumların sıfır komisyonlarla çalışmasıyla gündeme gelen borsayla ilgili gelişmeleri SABAH'a değerlendirdi. Erkan, 10 yıldır İMKB'ye yatırım yapılmadığını belirterek, şimdi yepyeni yatırımlara başlayacaklarını söyledi. Hüseyin Erkan, "Yeni işlem salonu çalışmalarımıza 1-2 ay içerisinde başlayacağız. Bu salon grafiksel, görsel bir ortam yaratacak. Brokerlar işlemlerini buradan yürütürken, medyada tam işlem salonunun içinden heyecanı aktarabilecek" dedi. İMKB'nin Amerikan New York ve Nasdaq borsalarının birleşimi bir görüntüye kavuşacağını kaydeden Erkan, "Bugün broker çıkaran aracı kurumlar, yarın bu salona adam koyabilmek için bize yalvaracak. Reklam yapma şansı olmayan küçük aracı kurumlar bu salon sayesinde reklam yapma fırsatı yakalayacak. Burası tam bir vitrine dönüşecek" dedi.

BROKERLIĞI KURTARIYORUM
Erkan, hisse senedi için emirlerin İMKB işlem salonları yerine aracı kurumların merkezlerinden yapılmasını öngören tebliği de savunarak, "Ben de broker kökenliyim. Biz sanki brokerlığı ortadan kaldırmaya çalışıyormuşuz gibi yanlış bir intiba oluştu. Tam tersine, bu tebliğ ile 208 brokerın istihdamını garanti altına almış olacağız" dedi. Aracı kurumlara, sıfır komisyonla çalışarak kendi kuyularını kazdıkları uyarısında bulunan Erkan, "Biz artık ne diyelim! Sorunu kendi aralarında halletmeleri gerekiyor. Banka kökenli ile küçük ölçekli aracı kurum çekişmesine son verilmeli" dedi.
Haberin fotoğrafları