kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Vladimir Putin Mirek Topolanek

Dünyadan haberler

11.01.2009
AB Başkanı: Gaz sorunu çözülene kadar gitmem
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, AB Dönem Başkanı ve Çek Başbakanı Mirek Topolanek'i kabulü sırasında Ukrayna'nın tavrının krizi derinleştirdiğini ve içinden çıkılmaz bir noktaya sürüklediğini dile getirdi. Putin, "Krizi çözmeye dönük tüm çabalara rağmen son aldığım bilgilere göre Ukrayna krizi daha da derinleştirecek adımlar atıyor" dedi. Kiev'deki bir mahkemenin Rus gazının Ukrayna üzerinden transit olarak geçişini yasaklayan bir karar aldığını belirten Putin, bu kararın süreci daha da zora sokacağını ileri sürdü. Topolanek ise Ukraynalı liderlere bir mesaj göndererek sorun çözülünceye kadar bölgeden ayrılmayacağını bildirdi. Dün ayrıca, Rusya ile AB, Rus gazının Ukrayna'dan transit geçişinin kontrolü konusunda bir protokol imzaladı.

Küresel ısınmanın 1 no'lu sorumlusundan U dönüşü

Yıllardan bu yana küresel ısınmanın olmadığını iddia eden dünyanın en büyük petrol şirketi ExxonMobil dün bir U dönüşü yaparak kürsel ısınmaya karşı vergi alınması gerektiğini söyledi. Greenpeace tarafından küresel ısınmanın 1 numaralı sorumlusu olarak gösterilen şirketin patronu Rex Tillerson, karbon vergisi alınması gerektiğini belirtti. Şirket yıllardan bu yana küresel ısınmanın nedeninin insan olmadığını iddia ediyordu.Tavır değişikliğinin altında Obama'nın başkan seçilmesinin de etkili olduğu iddia ediliyor. Şirketin faaliyetiyle her yıl 500 milyon ton karbon atmosfere bırakılıyor.

Citigroup ve Morgan Stanley görüşüyor
Sıkıntılı günler geçiren Citigroup ve Morgan Stanley varlık yönetimi ünitelerini birleştirmeyi görüşüyorlar. Önerinin nakit ihtiyacı bulunan Citigroup'dan geldiği kaydediliyor. Hafta sonu boyunca yetkililer arasında görüşmelerin yapılacağı kaydediliyor. Citi'nin Smith Barney ismini taşıyan bölümü ile Morgan Stanley'in ilgili birminin birleştirilerek sinerji yaratılması hedefleniyor.

CIA'ya bulaşan işadamı Sudan'da büyük arazi aldı
Amerikan Merkezi İstihbarat Ajansı CIA'nın geçmişte desteklediği ABD'li işadamı Philippe Heilberg, Sudan Devlet Başkanı'nın oğlundan 400 bin hektarlık arazi satın aldı. Dubai büyüklüğündeki arazi satışı Afrika'nın en büyük satışı olarak kayda geçerken eski bir Wall Street bankacısı olan Heilberg, New York'taki Jarch Capital'in sahibi. Heilberg'in CIA'ya yakınlığı biliniyor.