kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Senem Betil

'Soğan kokarsın, evde kalırsın'a kulak asmadı, 'Pasta terzisi' oldu

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
14.12.2008
Göbekli, bıyıklı aşçıların yerini, ince görünümlü, yabancı dilli, dünyayı takip eden aşçılar alıyor. Paris'te pastacılık, New York'ta tasarım eğitimi alan Senem Betil, "Bu meslekte biz de varız" dedi..
ÜLKEMİZDE aşçılık artık geleceği parlak, itibarı yüksek, star yaratmaya müsait, geliri yüksek bir iş olarak görülüyor. Dolayısıyla son yıllarda gastronomi okuma merakı gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Bu yüz den de 'göbekli, bıyıklı aşçılar'ın yerini, fit görünümlü, yabancı dilleri olan, eği timli ve dünyayı takip eden aşçılar alı yor. Üstelik alışılmışın dışında kızlar da artık bu mesleği yapmak istiyor. "Kızım soğan kokarsın, evde kalırsın" deyimine ise artık kimse kulak asmıyor. Artık parlak aşçılarımız, restoran ve catering şirketleri sahibi. Kolej bitirmiş, üniversite mezunu, hatta yurtdışı Paris Le Cor don Ble u, New York CI A (Cul linary İnstitue of America) mezunu bir çok kişi var. İşte bunlardan biri de Garanti Bankası'nın eski genel müdürü ve Bank Ekspres'in kurucusu İbrahim Betil'in kızı Senem Betil... Galatasaray Lisesi'nin ardından ABD'de Washington Georgetown Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler eğitimi alan Senem Betil, ardından bir yıl New York'ta Christie's Müzayede Evi 'nde çalışmış. Babası gibi ekonomist ve ya siyasi bilimler değil, pastacı olmaya karar vermiş. Bütün o güne kadar okuduklarını bir kenara bırakmış ve önce Paris Le Cordon Bleu'da pastacılık eğitimi, ardından New York Cullinary Ins titute'da yine pasta tasarımcılığı üzerine eğitim almış. Ailesi en başından beri sevdiği işi yapmasını desteklemiş. Senem Betil 27 yaşın da, 2000'de Kavacık'ta kendi pasta imalathanesini kurarak. "Butik pastacılığa" gönül vermiş, kendi deyimiyle bir "pasta terzisi" olmuş.

4 AYDA 6 PASTA HA ZIRLADI
Neredeyse her mahalle köşesinde bu tür imalathanelerin açılması üzerine Kavacık'ı kapatma noktasına gelen Senem Betil'e Ülker Grubu'ndan bir teklif geldi ve haziran ayında işbirliğine başlandı. Yani "pasta terzisi" artık Cafe Crown için pastalar tasarlayacak...