kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Arnold Schwarzenneger

Sekizinci büyük ekonomiye 'Terminatör' bile yetersiz kaldı

03.01.2009
Küresel kriz terminatör bile dinlemiyor. Arnold Schwarzenneger, valisi olduğu Kaliforniya eyaletini krizin etkisinden kurtaramadı ve bütçe açığı 14 milyar dolar seviyesine ulaştı..
Güneşin batmadığı eyalet olarak adlandırılan Kaliforniya, yağmurla tanışmaya hazırlanıyor. Conan, Predator ve Terminator gibi filmlerle yıldızlaşan Kaliforniya valisi Arnold Schwarzenneger şu ana kadar karşılaştığı en büyük düşmanla savaşıyor. 'Bütçe' Kaliforniya'yı diğer eyaletlerden ayıran özelliği dünyanın en büyük sekizinci ekonomisine sahip olması. Kaliforniya, 1.8 trilyon dolarlık Gayri Safi Yurtiçi Hasılası ile İtalya, İspanya, Kanada ve Rusya gibi dünyanın en büyük ekonomilerine fark atıyor. Türkiye'nin de iki katı bir büyüklüğe sahip. Şu anda mali sıkıntı içinde olan Kaliforniya'nın bütçe açığı 13.8 milyar dolar. 2010 projeksiyonu için ise bu rakam 25 milyar doları buluyor. Eyalete acil olarak 7 milyar dolar para gerekiyor

KALBİNE BİLE VURDU
Bu para hükümetten istendi ancak henüz bir sonuç alınamadı. Schwarzenegger'in de buna tepkisi sert oldu. Cumhuriyetçi olan Arnold, Obama'nın programını eleştirerek daha kaslı hale getirmesini söyledi. Hatta parlamenterler bütçeyi onaylamadığı için kabul edilene kadar kanun çıkarmayacağını açıkladı. Ekonomistler durumu "Kaliforniya'nın mali evi yanıyor" cümlesiyle özetliyor. Yangın Arnold'u oldukça etkilenmişe benziyor. Çünkü ünlü aktör bir kalp problemi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.