kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ERDOĞAN ORTA DOĞU TURUNU TAMAMLADI Başbakan Erdoğan, Gazze'de barışın tesisi için başlattığı Orta Doğu liderleriyle temaslarının sonuncusunu Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile gerçekleştirdi.

Dünyaya duyarlılık çağrısı

03.01.2009
Gazze'de ateşkes için dün de Riyad'da Suudi Kral Abdullah ile biraraya gelen Erdoğan, tüm dünyaya "Gürcistan'da gösterdiğiniz hassasiyeti niçin burada göstermiyorsunuz" diye sordu..
Başbakan Tayyip Erdoğan, orantısız güç kullanmak suretiyle Gazze'deki savunmasız çocuk ve kadınları vurmanın zulümden başka bir şey olmadığını belirterek, dünyaya Gürcistan'da gösterilen hassasiyeti Gazze'ye de gösterilmesi çağrısında bulundu. Erdoğan, Orta Doğu turu çerçevesinde bulunduğu Riyad'daki temaslarının ardından soruları yanıtladı. İsrail'in 27 aralıkta Gazze'yi vurmasının "bir insanlık trajedisi" olduğunu söyleyen Erdoğan "Böyle bir trajedi karşısında sakin duramazdık" dedi. Suriye, Ürdün ve Mısır'daki temaslarına ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'la görüşmesine değinen Erdoğan şöyle konuştu: "Gazze'de insanlar adeta bir açık hapishanede yaşıyorlar. Aslında Filistin'in geneli hapishane. Ben, bugün tekrar tüm dünyaya sesleniyorum. Gürcistan'da gösterdiğiniz hassasiyeti niçin burada göstermiyorsunuz? Rusya, Gürcistan'da bir olaya başladı. BM, ABD, AB ülkeleri ve bunun dışında olanlar hemen seferber oldu. Gazze orantısız güç kullanılarak vurulurken, kimsenin kılı kıpırdamıyor."

'İSRAİL KAPILARI AÇMALI'
Suriye, Ürdün ve Mısır'daki temaslarının ardından Suudi Kral Abdullah ile görüşmesinin de verimli geçtiğini kaydeden Başbakan, Arap Birliği'nin BM Güvenlik Konseyine ilettiği deklerasyon ve önceki gün yayımlanan İslam Konferansı Teşkilatı sonuç bildirisi BM Güvenlik Konseyi'nde salı günü ele alınacağını belirtti. Güvenlik Konseyi'nin geçici üyesi olan Türkiye'nin de gelişmelerin takipçisi olacağını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: "İnsanı yardım konusunda İsrail'i kapıları açmaya davet ediyorum. Gıda, ilaç ve hastaların tahliyesi için kapıların açılması noktasında kendilerine çağrıda bulunuyorum. Ben, önce insan olarak konuşuyorum. Duygusal değilim. Sadece sorumluyum. İsrail'i de buna davet ediyorum.