kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Acıları çoğaltan gafçı müdür istifasını verdi

Yaşar ÖNEL-Enis YILDIRIM-Uğur BECERİKLİ
03.01.2009
Doğalgaz AŞ Müdürü, kravatsız yaptığı basın toplantısını "Cuma'ya gidiyorum" deyip yarıda kesti. 7 genç için "Çıplaktılar" dedi. Dün baskılar üzerine istifa etti..
Bilkent Üniversitesi'nde öğrenim gören 7 öğrencinin yılbaşı gecesi doğalgazdan zehirlenmesi faciası, Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir'i koltuğundan etti. Demir'in "çarpıtıldı" dediği sözlerinin basına yansımasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Demir'in istifasını istediği öğrenildi. Önceki gün düzenlediği basın toplantısına kravatsız olarak katılan ve "Cuma'ya gideceğiz" diyerek toplantıyı kısa sürede bitiren Demir, dün şirket yönetim kuruluna istifasını sundu. Demir basın toplantısı sırasında, "erkek öğrenci çıplaktı" şeklinde sözlerine de açıklık getirdi.

'SÖZLERİM ÇARPITILDI'
Demir, "Çocukların çıplak olduğunu kesinlikle söylemedim. Üzerlerinde günlük kıyafetlerin bulunduğunu, bir delikanlının göğsünün açık olduğunu ve havasızlıktan çırpınırken, gömlek düğmelerini kopartmış olabileceğini söyledim. Kızlarla ilgili hiçbir açıklamam yok. Ben de aynı yaşta çocuk babasıyım. Basın sözlerimi çarpıttı. Yanlış anlaşılmadan dolayı ailelerden de özür diliyorum" dedi. SABAH'ın ulaştığı bilgilere göre ilk polis tutanağı öğrencilerin "çıplak" olduğu iddialarını yalanlıyor. Buna göre 2 gencin bulunduğu odada gençlerin aynı yatakta olduğu ve genç kızın düşük bel pantolon giydiği gömleğinin ise göbeğinin üzerine kadar açık olduğu belirlendi. 3 gencin bulunduğu odada ise 2 gencin üzerinin giyinik olduğu birbirine sarıldığı diğer erkek gencin ise bir başka kanepede ayaklarını duvara dayalı bulunduğu tespit edildi.

BİLKENT'TEN KINAMA
Eve ilk giren ve isminin açıklanmasını istemeyen yetkili bir isim, "Uygunsuz bir manzara görmedik. Savcnın üst incelemesi sonrasında eve girenler gençlerin çıplak olduğunu görmüş olabilir" dedi. Kapıyı açan ve öğrencileri ilk gören kişi olan Çilingir Cevat Nayır da Demir'i yalanladı. Bilkent Üniversitesi de medyadaki sorumsuz yayınları ve acıları artıran Karani Demir'i kınadı.