kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Bugüne kadar kredim geri çağrıldı diyen tek kişi çıktı'

03.01.2009
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Özince, vadesinden önce kredi çağrılma konusunda bir şikayet aldıklarını belirterek, "Değerlendireceğiz ama yapılabilecekler sınırlı" dedi..
Krizle birlikte kredileri geri çağırdıkları gerekçesiyle hükümetin ve odaların eleştiri odağı haline gelen bankaların çatı örgütü Türkiye Bankalar Birliği, bugüne kadar bu konuda kredim geri çağrıldı diyen sadece tek bir şikayetin geldiğini açıkladı. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü ve Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Ersin Özince, CNBC-e Business dergisine yaptığı açıklamada, "TBB'ye bugüne dek "benim kredim vadesinden önce çağırıldı' diye sadece tek bir başvuru olmuş. Değerlendireceğiz ama TBB'nin bu konuda yapabileceği şeyler sınırlı. Bir krediyi geriye çağırmada hukuka aykırı bir işlem söz konusuysa hukuki olarak üzerine gitmek gerekli" ifadesini kullandı.

* TÜCCAR DA ALACAĞINI İSTİYOR Özince, bankacılık düzenlemelerine veya etik ilkelere aykırı bir durum söz konusuysa en başta bankacılık otoritesi BDDK'ya gitmek gerektiğini belirtti. Söz konusu kredi ve alacakları erken geri çağıranların yalnız bankalar olmadığını kaydeden Özince, şöyle devam etti: "Yani borç veren sadece bankalar değil, tüccar da kendi arasında bu tür şeyler yapıyor. Bu konuda sıkıntısı olanlar kendi sorunlarını söylemek yerine sektörleri suçlayacak yaklaşımda bulunuyorlar ki bence bunlar hiçbir işe yaramıyor. Onlar kendi sorunlarını dile getirirlerse ancak çözüm bulunabilir" dedi.