kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Dünyanın en büyük ekonomisi ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama’dan küresel kriz döneminde beklentiler gittikçe büyüyor.

Obama ekonomiyi büyütüp 3 milyon kişiye iş yaratacak

03.01.2009
20 Ocak'ta başkanlık koltuğuna oturacak olan Obama'nın kurtarma planında, iş yaratmadan finans, enerji ve sağlığa birçok madde var..
ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama, kurtarma planının detaylarını açıklamaya başladı. 20 Ocak'ta görevi devralacak olan Obama'nın planında, yenilenebilir enerji üretiminin iki katına çıkarılması, yolların ve okulların yeniden yapılması var. Obama ayrıca vergilerde de indirime hazırlanıyor. Bir sonraki aşama ise Kongrenin onayını almak. Obama, ekonomistlerin kurtarma paketi ile ilgili görüşlerinin hızlı ve katı kararlar alınmaması halinde yeni bir kriz ile karşılaşılacağı yönünde olduğunu da vurguladı.

FAKİRLER DE YARARLANACAK
Bush'tan görevi devralacak olan yeni Başkan, planının temel hedefinin kısa vadede sadece yeni iş yaratmak olmadığını söyledi. Obama uzun vadede ekonomik büyümeyi hızlandırıp rekabet gücünü artırmak istediğini belirtti. En önemli amaçlarından birinin üç milyon iş yaratmak olduğunu söyleyen Obama, çoğunun de özel sektörden oluşacağını açıkladı. Barack Obama'nın planındaki maddeler şöyle: n İki yılda 675 ila 775 milyar dolar arasında bir rakam, kamu projelerine, nakit darboğazı çeken eyaletlere, uzun süredir işsiz olanlara ve fakirlere aktarılacak. n 2009'un başlarında Hazine'nin 350 milyar doların mali piyasalardaki kurtarmalara gitmesi bekleniyor. Bazı kongre üyelerinin bu karara karşı çıkabileceği ayrıca Kongre'nin otomotiv şirketlerinin ayakta kalabilmesi için yeni kaynaklar alabileceği beklentisi var. n Demokratlar ayrıca uzun yıllar boyunca yapılan zayıf denetlemeler nedeniyle yeni düzenlemelerin gelmesini bekliyor.