kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Tekstilci kendi söküğünü 400 milyon YTL ile dikecek'

Barış ERGİN - EKONOMİ
29.12.2008
Zor durumda olan tekstil sektörüne yardım amaçlı olarak bankacılığa 150 milyon dolarlık bir kaynak ayıran Tekstil İşverenleri Sendikası, bu rakamı 400 milyon YTL'ye çıkarıyor..
Türkiye Tekstil Sanayi işverenleri Sendikası iki banka ile anlaşmaya giderek 400 milyon YTL'lik kaynaşı sisteme aktaracak. Bugün iş Bankası, Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankası ile masaya oturacak olan kurum bu bankalar arasından ikisi ile anlaşacak. Aktarılan kaynak tekstil sektöründe çalışan firmalar için öncelikli olacak. Daha önce Hazine bonosunda bulunan 150 milyon dolarlık fonunu Vakıfbank ve Halk Bankası'nda mevduata çeviren Sendika'nın Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin konu hakkında, "Bankalardaki kredibilitelere göre bu kaynaklar aktarılıyor" dedi.

'SEKTÖR FAYDALANACAK'
Narin ayrıca, "Biz bankalara bu kaynakları bizim sanayicilerimize aktarın diyemeyiz ama 'Bu paranın aşırlıklı olarak sanayicimize verilmesinde fayda vardır' deriz. Bizim üyelerimize kullandırabildişi kadar kullandırır. Arkadaşlarımız yaklaşırken biraz daha toleranslı yaklaşın diyoruz. Birçok arkadaşımız bundan faydalanacak. Ta bii bunun bir alt bir de üst limiti var" dedi. Sektör kuruluşlarının elinde gizli kaynaklar olduşunu söyleyen Narin, bu paraları devletin bir şekilde düzenleme yaparak sektöre kaydırması gerektişini söylüyor. "Merkez Bankası'ndan da işsizlik fonlarını aktarmaları lazım" diyen Narin'e göre Türkiye'nin IMF anlaşması öncesi ekonomiyi raya sokması için elinde 40 milyar doları var.