kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gerdekte baltalı saldırı

AA
Giriş Saati : 30.12.2008 17:19
Güncelleme : 30.12.2008 19:48
Yeni Haber
Adana'da, kendisine ''bakire değilsin'' dediği gerekçesiyle birlikte yaşadığı kişiyi 36 yerinden baltayla yaraladığı öne sürülen kadın, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 2001'de Serinevler Mahallesi'nde birlikte yaşadığı Hasan Gül'ü öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle, Yargıtayın daha önceki kararı bozması nedeniyle yeniden tutuksuz yargılanan Özlem Sela (23) ile Hasan Gül ve yengesi Fatoş Gül (39) hazır bulundu.

Özlem Sela, duruşmada yaptığı savunmasında, 16 yaşında görücü usulüyle Hasan Gül ile nişanlandığını ve yaşının küçük olması nedeniyle resmi nikah yapamadıkları için düğünden sonra birlikte yaşamaya başladıklarını söyledi.

Sela, ''Hasan Gül'le gerdeğe ikinci gün girdik. Ailesiyle birlikte bana kız olmadığımı söylediler. Bunun üzerine kavga çıktı ve kendimi kaybettim. Baltayla saldırıp kaçtım'' dedi.

Hasan Gül ise Sela'nın amacının kendisini öldürmek olduğunu belirterek, ''Yaşı küçük olduğu için nikahsız düğün yaptık. 40 gün boyunca karı koca hayatı yaşadık'' diye konuştu.

Olay gecesi banyoya girdiğini anlatan Gül, ''Sırtımı sabunlamak için 'kokulu sabun getireceğini' söyleyip, banyodan çıktı. Bu sırada saçımı şampuanlamıştım. Aniden baltayla başıma vurmaya başladı. Kendimi korumak için ellerimi kullandım, ama sol elimin 3 parmağı koptu. Amacı beni öldürüp sevgilisine kaçmakmış. Şikayetçiyim'' dedi.

Hasan Gül'ün yengesi tanık Fatoş Gül ise olay yerine gittiğinde Hasan Gül'ün yaralı olduğunu ve Sela'nın kendisini görünce ''Ben yapmadım'' diyerek kaçtığını söyledi.

Mahkeme heyeti, kasten öldürme suçunun teşebbüste kalması nedeniyle sanık hakkında 12 yıl hapis cezası verdi. Olay tarihinde yaşının küçük olması ve duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme, daha sonra cezayı 5 yıla düşürdü.

Yargıtay, daha önce verilen 5 yıl hapis cezası kararını, olayın görgü tanığı Fatoş Gül'ün dinlenmemesi nedeniyle bozmuş ve yeniden yargılanmasını istemişti.