kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Koton, krizde kalçaları güzel gösterip satışları 3'e katladı

PINAR ÇELİK
30.12.2008
Yılın son çeyreğinde farklı uygulamalarla satışları yüzde 15 artıran Koton, "Kadınları farkettireceğiz" diyerek gelecek yıla 10 yeni projeyle giriyor. Firma 2011 yılına kadar satışlarda 20 kat artış hedefliyor..
Gelecek yıl yedisi Türkiye, 10'u Sırbistan, Körfez ülkeleri ve Rusya'da olmak üzere toplam 17 mağaza açmayı planladıklarını ifade eden Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, Fas ve Tunus ile yaptıkları anlaşmaların da sonuna geldiklerini onlar da olursa gelecek yıl açılacak mağaza sayısının 19'a yükseleceğini söyledi. Kriz ortamında kişilerin kendilerini özel hissedecekleri satış stratejileri belirleyerek satışlarını da artıracaklarını dile getiren Yılmaz, "Kadınları farkettiren inovasyonlar yapacağız" diyor.

ÖNCE KALÇALARINA BAKARLAR
Dile getirilmeyen ihtiyaçları belirleyip ona göre inovatif çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yılmaz, gelecek yıl içinde 10 yeni projeyi daha hayata geçireceklerini, bu projelerle satışın bire 20 artmasını öngördüklerini kaydetti. İlk olarak pantoloji projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Yılmaz şöyle konuştu: "Kadınların pantolonu rahatlıktan öte bacaklarını ve kalçalarını daha güzel gösterdiği için satın aldıklarını tespit ettik. Toplam 20 kalıp hazırladık ve müşterilerin beğendiği altı kalıbı üretime soktuk. Kadınlar pantolon denerken ilk önce popolarına dönüp bakarlar. Sonra da bacaklarını güzel gösterip göstermediğine. Daha önce satışlarından memnun olmadığımız pantolon kategorisinde yeni kalıplarımız sayesinde satışları üç kat artırdık." Günde ortalama 45 yeni model ve 15 bin çeşit ürünle gelecek yıl depoları da satış alanı haline getireceklerini belirten Yılmaz, daha uygun fiyatlı ürünleri depolardan satmaya başlayacaklarını ifade etti.