kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yılbaşı gecesi eğlence merkezleri ''sigorta'' denetiminden geçecek

Giriş Saati : 30.12.2008 12:00
Güncelleme : 30.12.2008 18:47
Yeni Haber
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ekipleri yılbaşı gecesi Antalya'daki eğlence merkezlerinde sigortasız çalışan eleman denetimi yapacak.

SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, yaptığı yazılı açıklamada, kayıt dışı istihdamın ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirtti. Bu mücadelenin sadece SGK'nın alacağı tedbir ve yapacağı denetimlerle değil, aynı zamanda devletin tüm kurumları arasında işbirliğiyle, bu konuda müdahil olan her kesimin gerekli hassasiyeti göstermesiyle mümkün olacağına işaret etti.

Erol, kayıt dışı istihdamın önlenmesi için SGK İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların yanı sıra işverenlerin de bünyelerinde çalıştırdığı kişilerin sigorta pirim ödeme, pirime esas kazançlarını ve sigortalı gün sayılarını tam bildirme gibi yükümlülükleri bulunduğunu belirtti.

Kayıt dışı istihdamın önlenmesiyle ilgili yapılacak çalışmaların başında, işverenler tarafından çalıştırılan kişilerin sigorta bildirimlerinin yapılıp yapılmadığının tespiti geldiğini vurgulayan Erol, bu kapsamda yılbaşı akşamı, Antalya il merkezi ve ilçelerindeki eğlence mekanlarında SGK kontrol memurlarınca denetimler yapılacağını kaydetti.

Denetim sonucunda sigortalı bildirimi olmadığı tespit edilen veya çalıştırdığı sigortalıların prime esas kazançlarını ve sigortalı gün sayılarını eksik bildirdiği tespit edilen işverenler hakkında yasal işlem başlatılacağını kaydeden Erol, işverenlerin mağdur olmaması için bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

AA