kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türk Kızılayı'ndan Filistin'e yardım

Giriş Saati : 30.12.2008 07:32
Güncelleme : 30.12.2008 23:49
Yeni Haber
Ankara'dan Filistin'e gitmek üzere yola çıkan, çeşitli gıda ve yardım malzemelerini taşıyan 10 TIR'lık Kızılay konvoyu, gece yarısı İskenderun'a ulaştı. Yardım konvoyu Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak, Suriye üzerinden Gazze'ye gidecek.

Bölgede meydana gelen son hava saldırılarının ardından, ilk etapta 10 TIR'lık bir konvoy ile 11 bin gıda kolisinden oluşan insani yardım malzemesi, Hatay'ın İskenderun ilçesine ulaştı. Zorlu yol koşullarında rötarlı olarak İskenderun'a gelen Türk Kızılayı'nın Filistinlilere insani yardım malzemelerini taşıyan 10 araçtan oluşan TIR konvoyunu Payas Otoban turnikeleri önünde Kızılay İsdemir Şubesi Başkan Mevlüt Küçük ve yöneticileri karşılardı. Türk Kızılayı İnsani Yardım Ekipleri İskenderun Kent Merkezi Üstgeçit civarında mola verdi. Burada bir açıklama yapan Kızılay İsdemir Şube Başkanı Mevlüt Küçük Kızılay kafilesine Gazze'de acı çeken Filistinliler'in acılarını paylaştıkları mesajını ulaştırmak üzere çiçek verdi.

Kızılay İsdemir Şube Başkanı Mevlüt Küçük, yakın bir zamanda İsrail'in Filistin'e yaptığı hava saldırısında bir çok Filistinli vatandaşın acı çektiğini ifade ederek "Kızılay yardım kafilesindeki arkadaşları burada karşıladık ve yolcu edeceğiz. Kızılay adına, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Kızılay'ı adına Filistin'deki acı çeken vatandaşların acısını paylaşmak adına sevgi ve saygılarımızı bu çiçekle göndermek istiyoruz. Kafile Başkanımızdan Filistinlilere da bizden de selam götürmesini istiyoruz" dedi.

Filistin'de devam eden bir acının bulunduğunu ifada eden Kızılay Yardım Kafilesi Başkanı Erden Duruk "Son ortaya çıkan saldırıyla birlikte bu acı daha da arttı. Türk Kızılayı olarak bizim bu trajediye kayıtsız kalmamız tabi ki mümkün değildi. Biz de insani görevimizi yapmak için derhal yola çıktık. Yardım konvoyumuz 10 TIR'dan oluşuyor bunların içerisinde temel gıda maddeleri var. Un, Şeker, Pirinç, Mercimek, Nohut, Çay, Sıvı Yağ, gibi bir ailenin temel gıda ihtiyaçlarını karşılayacak maddeler var.

Kolilere doldurduk orada ihtiyaç tespiti çerçevesinde orada dağıtılacak.

Beş kişilik Kızılay ekibiyle gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Filistin'deki insanların orada yalnız olmadıklarını, onları düşünen insanların hala olduğunu ve bunları düşündürerek bir parçada olsa umut vermeye çalışacaklarını sözlerine ekleyen Kafile Başkanı Duruk şunları söyledi:

"Bilindiği gibi Kızılay Türk halkının merhamet temsilcisindir. Bunun bilincinde olarak görevimizi en iyi şekilde ifade edeceğiz. Güvenlik konusunda endişemiz yok. Kızılay'ın amblemi her zaman koruyucu özelliğe sahiptir. İsrail makamları nezdinde görüşmelerimizi yapacağız. Ne zaman nerede ne yaptığımızı biliyor olacaklar. Güvenlik konusunda bir endişemiz yok. Yarın Suriye'yi kat etmeyi planlıyoruz. Günümüz tamamen yolda geçecek, Çarşamba günü İsrail sınırından geçmeyi planlıyoruz"

Kızılay yardım konvoyu İskenderun Üstgeçit mevkiinde bir süre mola verdikten sonra sirenlerini çalarak, polis eskortluğunda kentin içinden geçerek yoluna devam etti.

AA