kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hacdan dönen bir grup vatandaş, Bitlis’te böyle yolda kaldı.

Kar 2 bin köy yolunu örttü

29.12.2008
Yoğun kar yurt genelinde 2 bin kadar köy yolunu kapattı. İstanbul'da kar yağışı akşam saatlerinde şiddetlendi. Kütahya'da ise kar kalınlığı 40 santime ulaştı..
Tüm yurtta etkili olan soğuk ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Doğu Anadolu, İç Anadolu, Marmara ve Karadeniz Bölgesi'nde 2 bine yakın köy yolu ulaşıma kapandı. Karlı havanın etkisini hafta sonuna kadar sürdüreceği bildirildi. Diyarbakır ve Gaziantep'e yılın ilk karı yağdı.

DOĞU ANADOLU
Erzincan'da 44, Bingöl'de 29, Erzurum'da 6 ve Muş'ta ise 7 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Gecenin en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 25, Erzurum'da 20, Erzincan'da 10, Muş'ta 13, Kars'ta 21, Ağrı'da 17 ve Iğdır'da 6 derece ölçüldü. Yoğun yağış nedeniyle Iğdır'ın merkeze bağlı köyleri, Aralık ve Karakoyunlu ilçelerinde 1, Ağrı merkez Hamur ve Tutak ilçelerinde ise eğitime 2 gün ara verildi..

İÇ ANADOLU
Sivas'ta kent merkezi ve ilçelerine bağlı 725 köy yolu ile Şarkışla- Pınarbaşı yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı ve soğuk eğitimi de olumsuz yönde etkiledi. Konya-Ankara yolunda trafikte aksamalar yaşandı.

EGE
Kütahya'da kar kalınlığı il merkezinde 40 santimetreye ulaştı, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi geçti. Afyonkarahisar'da ilköğretim, lise ve dengi okullar 1 gün tatil edildi.

MARMARA
Kar İstanbul'da dün akşam üzeri etkili olmaya başladı. Kar yağışı nedeniyle Okan Üniversitesi'nde eğitime 1 gün ara verildi. Bilecik güne karla uyanırken, kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 95 santimetreye ulaştı. SABAH