kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Keyifle içilen beyaz şarapların size zarar vermemesi için B6 vitamininden destek alın.

Şarabın yanında B6 vitaminli gıdalar alın

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
26.12.2008
Kanserden korunmak istiyorsanız şarabın yanında B6 vitamini açısından zengin olan tavuk veya hindi eti tüketin. Domates püresini de sofranızdan eksik etmemeye özen gösterin..
Bu akşam yemek yerken yemeğinize uygun şarap seçmek yerine, şarabınıza uyacak yemekleri seçmeyi deneyin. Favori şarabınızla birlikte yiyeceğiniz B6 vitamini açısından zengin gıdalar, kansere karşı mücadelede size destek olur...
* Şarap veya herhangi bir alkollü içecek konusunda kadınların özellikle dikkat etmesi gereken şudur:
Haftada iki kadehten fazla alkol alan bir kadında B6 vitamini seviyesi içmeyenlere oranla daha düşük çıkar.

TAVUK VE DOMATES PÜRESİ
* Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; 7 ile 10 yıllık bir süreç içinde B6 vitamini açısından zengin gıdalarla beslenen kadınların kolon kanserine yakalanma riski diğer kadınlara oranla yüzde 34 daha az oluyor.
* Vücudunuzun DNA'sı, kırmızı kan hücreleri (alyuvarlar) ve serotonin gibi beyin kimyasallarını sentez yaparak birleştirmek için B6 vitaminine ihtiyaç duyar. Bu vitaminin yetersizliği halinde ise sinirlilik ve depresyon görülür.
* Peki favori şarabınızla ne tür gıdalar tercih etmelisiniz? B6 vitamini açısından zengin olan tavuk veya hindiyle (derisiz olacak) domates püresini; hem kırmızı hem beyaz şarapla içebilirsiniz.