kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eğitime kar engeli

Giriş Saati : 30.12.2008 15:01
Güncelleme : 30.12.2008 23:49
Yeni Haber
Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle bazı okullarda eğitime ara verildi.

VAN'DA TAŞIMALI EĞİTİM VEREN OKULLAR TATİL EDİLDİ

Van'da dün gece başlayan kar, kenti beyaza bürüdü. İl genelinde 362 köy yolu ulaşıma kapanırken taşımalı eğitim veren okullar tatil edildi.

Yağış ile sabahın erken saatlerinde belediye ekipleri kar seferberliği başlattı. Bir yandan yollar temizlenirken diğer taraftan kar kürüme ekipleri kaldırımları temizlemeye başladı. Belediye karla mücadele için 6 greyder, 10 kepçe ve 12 kamyonla çalışıyor. Kaldırımları temizlemek için 100 personel görev yapıyor

Van Valiliği'nden alınan bilgilere göre, kar yağışı sebebiyle Van merkez ve Edremit'te 65, Bahçesaray 19, Başkale 10, Çaldıran 50, Çatak 21, Erciş 60, Gevaş 8, Gürpınar 40, Muradiye 30, Özalp 40 ve Saray'da 19 köy olmak üzere il genelinde 362 köy yolunun ulaşıma kapandı. Yolların açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kar yağışı sebebiyle il genelinde taşımalı eğitim veren okulların tatil edildiğini duyurdu. Köy okullarında görev yapan bazı öğretmenler, okulların tatil edilip edilmediği konusunda kendilerine sabah erken saatlerde bilgi verilmemesinden yakınarak, sabah saat 05.30'dan 07.30'a kadar servis araçlarından beklediklerini söyledi.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde kar kalınlığının 15 santimetre olduğunu, kar yağışının bugün ve yarın zaman zaman devam edeceğini bildirdi. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, yolların açık olduğunu ifade ederek, yola çıkan sürücülere, zincir takmaları ve buzlanmaya karşı dikkatli olmamaları konusunda uyarıda bulundu.

AĞRI'DA OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

Ağrı il merkezi ile Hamur ve Tutak ilçelerinin merkez ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, kent merkezi, Hamur ile Tutak ilçelerinde etkili olan kar yağışının 3 gün süreyle devam etmesinin beklendiğini söyledi. Şehir merkezinde kar kalınlığının 40 santimetreyi, bazı ilçelerde ise 60 santimetreyi bulduğunu belirten Vali Çetin, il merkezi Hamur ile Tutak ilçeleri ve köyleri dahil olmak üzere, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 30 ve 31 Aralık günleri ara verildiğini ifade etti. Vali Çetin "Eğer okullara ara vermeseydik, yarın eğitim öğretim devam edeceği için öğrenciler okula gelmek zorunda olacaklardı. Bir kısım öğrencilerimiz taşımalı eğitim gördükleri için onlar gelemeyecekti. Bu haftanın sınav haftası olduğundan dolayı öğrencilerimizin bir kısmı sınavlarına giremeyeceklerdi.

Öğrencilerimizin okula geldiklerinde üşümemeleri, genel bir hastalığa yol açmamak ve sınavların sorunsuz bir şekilde yapılması için il merkezimizde ve Hamur ile Tutak ilçelerimizde köylerde dahil olmak üzere ilk ve orta dereceli okullarımızı 2 gün tatil ettik. Taşlı çay ve Diyadin ilçelerimizde ise sabahki havaya bakılarak karar verilecek. Doğubeyazıt, Eleşkirt ve Patnos ilçelerimizde şimdilik herhangi bir sorun yok, eğitim ve öğretim bu ilçelerde normal bir şekilde devam edecek'' dedi.

Öte yandan Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre hava sıcaklığı gece saatlerinde sıfırın altında eksi 11.2, gündüz saatlerinde ise eksi 10.2 olarak ölçüldü. İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre merkez ve ilçelere bağlı 346 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtiler.

SİNOP'TA İLKÖĞRETİM OKULLARI VE LİSELERDE EĞİTİME YARIN ARA VERİLDİ

Sinop merkez ile bağlı köylerde kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde yarın eğitim öğretime ara verildi.

Bölgede devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu mevcut durumu değerlendirdi. Kurul, il merkezi ve bağlı köylerdeki ilköğretim okulları, liseler ile özel eğitim kurumlarında eğitime yarın ara verilmesini kararlaştırdı.

RİZE'DE İLKÖĞRETİM VE LİSELERDE EĞİTİME YARIN ARA VERİLECEK

Rize'de etkili kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve liselerde eğitime yarın ara verilecek.

Rize Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun il genelinde kar yağışının devam etmesi dolayısıyla toplandığı belirtildi.

Kurulun, yarın il genelinde ilköğretim ve liselerde, dengi eğitim kurumlarında, dershaneler, rehabilitasyon merkezleri ve halk eğitim merkezlerinde eğitime ara verilmesini kararlaştırdığı bildirildi.

SAMSUN'DA BAZI İLÇELERDE OKULLARDA EĞİTİME YARIN ARA VERİLECEK

Samsun'da bazı ilçelerde kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

Bölgede devam eden olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bazı ilçelerde eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Buna göre, Çarşamba ve Salıpazarı ilçe merkezleri ile bağlı köy okullarında, Bafra ve Havza ilçelerinde ise taşıma merkezi olan ilköğretim okulları ile köy okullarında eğitime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı.

GİRESUN MERKEZ İLE BAZI İLÇELERDEKİ KÖY İLKÖĞRETİM OKULLARINDA YARIN ARA VERİLECEK

Giresun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve bazı ilçelerdeki köy ilköğretim okullarında eğitime yarın ara verilecek.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yörede iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ile Keşap, Görele, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerindeki köy ilköğretim okulları yarın tatil edildi.
Çanakçı ve Eynesil ilçelerinde de taşımalı öğrenim gören öğrencilerin eğitimine yarın ara verilecek.

Ayrıca, il merkezinde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personelin yarın izinli sayılacağı kaydedildi.

ORDU'DA MERKEZ VE BAZI İLÇELERDEKİ OKULLARDA EĞİTİME YARIN ARA VERİLECEK

Ordu'da devam eden kar yağışı nedeniyle merkez ve bazı ilçelerde eğitime yarın ara verileceği bildirildi.

Bölgede devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulunda mevcut durum değerlendirildi.

Kurul yaptığı değerlendirme sonrasında, il merkezi ile Çamaş, Çaybaşı, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Ulubey, Perşembe, Gölköy, Kabataş ve Ünye ilçelerindeki ilköğretim ve liselerde eğitime yarın ara verilmesini kararlaştırdı.

TRABZON MERKEZ İLE VAN'IN GEVAŞ, ERCİŞ İLÇELERİ VE KASTAMONU'NUN KÜRE İLÇESİNDE OKULLARDA EĞİTİME YARIN ARA VERİLECEK

Trabzon merkez ile Van'ın Gevaş, Erciş ilçeleri ve Kastamonu'nun Küre ilçesinde, kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitime ara verilecek.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı'nın Vali Nuri Okutan başkanlığında gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, kurul tarafından il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçeler dahil, ilköğretim ve liselerde eğitime yarın ara verilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Van Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Erciş ve Gevaş ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi. Kastamonu'nun Küre ilçesinde de merkez dahil ilçeye bağlı 34 köydeki yatılı bölge okulları dışında kalan eğitim öğretim kurumlarında, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

(AJANSLAR)