kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kuzey Ege sallandı öncü korkusu sardı

Yakup ÖNAL-Çağdaş ÇETİNDEMİR-Toga TEKİN/SABAH
29.12.2008
Gökçeada açıklarında önceki gece yaşanan 5.2'lik deprem ve artçı sarsıntılar, paniğe ve "Acaba öncü deprem mi" tartışmalarına yol açtı..
Ege Denizi'nde önceki gece 00.58'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde kısa süreli paniğe neden oldu. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Ege Denizi'ndeki Gökçeada'nın kuzeyinde, yerin 8.6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Bozcaada, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir ve ilçeleriyle İstanbul'da özellikle Büyükçekmece'de hissedildi.

'MÜSTAKİL BİR DEPREM'
Bazı vatandaşlar depremi hissedince soğuk havaya rağmen korkuyla dışarı fırlarken, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtildi. İlk depremin ardından büyüklükleri 2.6 - 3.5 arasında değişen 21 artçı sarsıntı daha yaşanınca bu kez de "Acaba öncü deprem mi" tartışması başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Tutkun, depremin öncü veya haberci özelliğinin bulunmadığını belirterek, "Kendisi başlı başına bir deprem'' dedi. Tutkun, "Bu depremin Marmara Denizi'nde beklenen olası depremle hiçbir ilgisi ve bağlantısı yok. Deprem, Marmara Denizi'nde biriken enerjiyi de boşaltmadı'' diye konuştu. Öte yandan dün Pakistan, Afganistan ve Tacikistan'da hissedilen merkez üssü Afganistan'ın Hindu Kuş Dağı olan 5.8, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde ise 5 büyüklüğünde 2 deprem oldu.