kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Ödüle devam

BÜLENT DENLİ
BÜLENT DENLİ
25.12.2008
Günümüzün ultra modern müziklerinden kaçmak yerine anlamaya çalışmak gerektiğini savunan Aydın Esen'in aralarında İnce Memed bale müziğinin de bulunduğu ve orkestra için yazdığı çok sayıda eser bulunuyor. Oda müziği, koro, elektronik müzik ve modern caz konusunda eserleri bulunan Aydın Esen'in 1972 yılından 1998 yılına kadar olan dönemde solo piyano için çok sayıda bestesi bulunuyor. Aydın Esen'in 1986'da Eddie Gomez ve Marcello Pellitteri ile yaptığı Trio albümleri büyük ses getirdi. İlk ödülünü 1989'da Paris'te düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması'nda kazandı. 1989'da Randy K., Francis Bourrec, Peter Herbert ve Can Kozlu ile yaptığı So Many Lifetimes adlı kayıt yılın kaydı seçildi. 90'ların başında Mick Goodrick, George Garzone, Can Kozlu ve Peter Herbert ile birlikte yaptıkları Pictures albümü Japonya'da yılın albümü seçildi. 1992'de Anadolu isimli albümü New York'ta kaydetti.1995'te Brezilyalı besteci ve gitarist Sergio Brando ile çok özel bir albüm olan Landscapes'i, 1996'da ise klarnet ustası ve besteci Andrew Anello ile New York'ta x-Centrix adlı albümü yaptı.
Baterist Steve Smith, basçı Anthony Jackson, gitarist Frank Gambale ve vokalist eşi Randy Esen ile Timescape adlı albümü 2000'de en iyi albüm olarak ödüllendirildi.
Esen 1999'da Enfas ve Mayıs 2001'de Miroslav Vitous ve Vinnie Colaiuta ile birlikte Living adlı albümü yaptı. 2006 Eylül'ünde Light Years ve Extinction albümlerini yayınladı.