kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
25.12.2008
Sevgili okurlar, hepinize huzurlu ve keyifli bir cumartesi diliyorum. Bugün sizleri yine lezzetli, hafif ve sağlıklı yemeklerle buluşturuyorum. Mısır unlu hamsi tava, çocukların da rahatlıkla yiyebileceği bir balık alternatifi... Ardından maydanozlu fiyonk makarna geliyor... Günün şımartan lezzeti ise ayva tatlısı olacak. Bu tatlı yılbaşı sofranıza da çok yakışacak...

Mısır unlu hamsi tava
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dk. Pişirme süresi: 15 dk.

Temizlenmiş hamsileri iyice yıkayın. Unu, mısır ununu ve tuzu bir tepside karıştırın. Sonra hamsileri bu karışıma bulayıp, kızgın yağda pişirin. Yağ miktarınız fazla ve kızgın olmalı ki hamsiler çok fazla yağ çekmesin... Ayrıca kağıt havluyla fazla yağını almayı unutmayın. Afiyet olsun.

Malzemeler

* 1 kg ayıklanmış hamsi
* 1 su bardağı mısır unu
* 1 çay bardağı normal un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Kızartmak için sıvıyağ

* * *
Maydanozlu makarna
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 5 dk. Pişirme süresi: 12 dk.

Tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suya tuz ve bir tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edin. Makarnaları haşlamak üzere tencereye koyun. Eğer İtalyan usulü diri makarna seviyorsanız, dokuz dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Yumuşak seviyorsanız, 12 dakika pişirin. Ayrı bir tavaya koyacağınız yağda, ince dilimlenmiş sarımsağı ve maydanozu biraz kavurun. Haşlanmış makarnayı bir servis kabına alın ve maydanozlu karışımla iyice harmanlayın. Lor peynirini de ilave edip, karıştırın. Sıcak servis yapın.

Malzemeler
* 500 gr fiyonk makarna
* Yarım demet maydanoz
* 5 diş sarımsak
* 1 kase lor peyniri
* 2 kaşık zeytinyağı
* Tuz 4 Taze karabiber

* * *
Fırında ayva tatlısı
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 25 dk.

Suyu kaynatın ve ayvaları yıkayıp, çekirdek yataklarını çıkartarak kaynayan suya koyun. Yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. Sonra üzerine şeker ilave edıp, pişirmeye devam edin. Fırını üstten ısıtın ve ayvaları fırın tepsisine alıp, yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuyunca üzerlerine isteğe göre taze kaymak koyarak servis yapın. Kaymağın kalorisini unutmayın ve ölçüyü kaçırmayın.

Malzemeler
* 4 orta boy ayva
* 1 su bardağı su
* 3 su bardağı toz şeker
* 3 kasık kaymak
Haberin fotoğrafları