kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Bayhan bir dönem kendini cezalandırdığını artık arınmış bir halde müziğe geri döndüğünü söyledi.

Bir çobandan bana hayatı öğretmesini istedim

İLKER GEZİCİ
25.12.2008
Dört yıl sonra müziğe geri dönen Popstar Bayhan, ortadan kaybolduğu dönemi anlattı: İyice tabiat moduna girmiştim. Kendimi bulmakla ilgili bir çıkar yol arıyordum. Tanıştığım bir çobandan bana yol göstermesini istedim..
2004 yılında katıldığı 'Popstar' yarışmasında üçüncü olmasına rağmen, büyük bir hayran kitlesi kazanan ve acıklı hayat hikayesinin yanısıra farklı tarzıyla dikkatleri çekmeyi başaran Bayhan Gürhan, 'Kısa Veda' adını verdiği ikinci albümünü çıkardı. Dört yıl ortalarda görünmeyen Bayhan bu süreçte memleketi Adana'ya gittiğini ve orada ruhunu temizlemeye çalıştığını ifade etti.

BAYHAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* Bu albümün adının 'Kısa Veda' olmasının anlamı var mı?
Ben müziğe veda etmedim, ayrılmadım, terk etmedim. İşte geri döndüm. Bu vedanın bittiğini anlattım. Onun için adı 'Kısa Veda'...

* Neler yaptınız bu dört sene içinde?
Kendimi dinlemek, kafamı toplamak için memleketim Adana'ya gittim. Gittiğimi kimse bilmiyordu zaten. Biraz tabiatla baş başa kalayım dedim, öyle de yaptım.

METROPOLE MAHKUMDUM
* Bu süreçte çok zorlandığınız, hatta çobanlık yaptığınız şeklinde haberler çıktı?
Çobanlık yapmadım. Bir çobanla biraraya geldim. Çobanla karşılaştığımda artık iyice tabiat moduna girmiştim ve kendimi bulmakla ilgili çıkar bir yol arıyordum. Çobandan, bana yol göstermesini istedim ve "Ben senin çırağın olabilir miyim, bana yağımı sütümü ver, bana bu mesleği, hayatı öğret" dedim. Benim amacım kafamı dinlemekti. Çünkü, metropolde kendimi mahkum ettiğim o düzenden çıkmam gerekiyordu. Yarışmaya kadar benim sosyal faaliyetim yoktu. İçine kapanık bir insandım. Kaybolmuş bir ruh gibiydim. Yarışmadan sonra bilinen bir insan oldum. Bu hayata alışamadım ve kendimi toprağa, Yaradan'ın yarattığı canlılara adadım. Çobanla henüz sözleşmeden, prodüktörüm Muzaffer Kılıç beni aradı ve yeni bir albüm yapma fırsatı sundu. Ben de şarkı söylemeyi sevdiğim için çıktım geri geldim.

* Ve bu albümü hazırladınız...
Evet. Bu benim resmi olarak ikinci albümüm ama kendime göre ilk albümüm. İnanarak ve çok üzerine düşerek yaptığım bir albüm. Bu albümde son derece iddialıyım. Müzikal anlamda Erdinç Şenyaylar bana çok büyük bir yardımda bulundu. Albümü 60 günlük kısa bir süre içerisinde yaptık. Şarkı söylemek istiyorum. Bir insanın sevdiği, yapmak istediği şeyi yapamaması kadar kötü bir şey yok. Ben dört sene şarkı söyleyemedim. Kendi kendimi cezalandırdım. Anadolu'da Yaradan'ın yaratmış olduğu varlıklarla, ağaçlarla toprakla kendimi oylamaya çalıştım. Halka sesimi duyuramadım. Bu benim için büyük acı ama artık kısa vedanın sonu geldi.

* Arınarak geri döndüğünüzü söylüyorsunuz. Peki aradığınız kendinizi bulabildiniz mi?
Evet, öyle diyebiliriz. Bu yurdun uçsuz bucaksız köşelerinde nice cevherler var. Ben de o cevherlerden sadece bir tanesiyim. Benim sesimi duyurma şansım oldu. Sesini duyuramayan, duyurduğu halde kendisini ifade edemeyen birçok insan var. Belki ben de geçtiğimiz zaman içerisinde kendimi ifade edemedim. Doğru bir albümle çıkış yapmam gerekiyordu ve bu albümün kendimi ifade etmede çok büyük katkısı oldu. Yaptığım ve yapacağım en güzel şey, şarkı söylemektir. O yüzden metropolden uzaklaşmak deşarj olmak istedim.

* İlk albümünüzde kendinizi ifade edemediniz mi? Hata mıydı o ilk albüm?
Kendimi ifade edememekten ziyade, kötü bir albüm olduğunu söyleyebilirim. Halkı hayal kırıklığına uğrattığımın farkındayım. Ercan Saatçi'yle yapmıştım o albümü. Fakat o perde artık kapandı, üzerine konuşmanın anlamı yok. 'Kısa Veda' albümümle yeniden halkın huzuruna çıktım ve çok iddialıyım.
Haberin fotoğrafları