kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Britney Spears

Onu koca bir sirk yarattı

ÖZGÜR ÇAKIR - MÜZİK
20.12.2008
1990'ların sonunda ortalığı kasıp kavuran Britney Spears, yeni albümü Circus'la tekrar ayağa kalkmaya çalışıyor. Albümün çerçevesi, bir tür 'yıkılmadım, ayaktayım' fikri üzerine kurulmuş..
Onu ilk defa televizyondaki klibinde gördüğümüzde, sadece 17 yaşındaydı. Düzgün fiziği, seksi dansları ve liseli kıyafetleriyle süslediği 'Lolita şarkıcı' imajıyla pop müzik endüstrisinin yeni mamülü Britney Spears önümüzdeki ekranda dans ediyordu. Ama sonrası onu çok sevenlerin bile benzerlerinde görmekten bıkkınlık yaşadığı bir hikaye şeklinde gelişti.

BRITNEY SPEARS FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Genç yaşta ulaşılan şöhret, medyanın yoğun ilgisi, kötü bir evlilik, alkol, boşanma ve psikiyatrik tedaviler derken, Britney merdivenlerden yuvarlanmaya başlamıştı bile. Geçen günlerde son albümü Circus'u yayınlayan Britney Spears, sanki 10 yıldır yaşadıklarının üstüne bir set çekme arayışına girmiş gibi.

Şarkıcının 27. yaşgününde yayınlanan albümün hit parçası Womanizer, eski enerjisine kavuşmuş bir Britney vokali ve hareketli klibiyle, yayınlandığı gün ABD Billboard listelerine birinci olarak girmeyi başardı. Aslında albümün konsepti bütünüyle bir 'yıkılmadım ayaktayım' halet-i ruhiyesi üzerine kurulu. Nitekim albümün adının anlamının 'Sirk' olması, son 10 yıldır Britney'nin etrafındaki foto muhabirlerden, gazetecilere, partilerden, televizyon programları ve yapımcılara kadar bütünüyle sirki anlatan bir medya ve ünlü insanlar arasındaki ilişkiye gönderme yapıyor.

Zaten albümdeki Kill The Lights özellikle paparazzi fotoğrafçılarıyla ilgili. Spears, Piece Of Me'de ise hâlâ güçlü olduğunu kanıtlamaya çalışır gibi . Womanizer ve Shattered Glass, albümün en çok öne çıkan parçaları. İki şarkı da, Hit Me Baby One More Time gibi olmasa da, şarkıcının ilk gençlik yılarındaki 'pop' ruhunu, günümüz kayıt teknolojisinin getirdiği bir takım elektronik örnekleme ve ritimlerle süslemekte başarılı olmuş. Albüm boyunca şarkı sözleri ise, yine aynı sıradanlıkta. Genç bir kadının yaşadığı 'masum aşklar' ve ilişki içindeki kavgaları klişe sözlerle dile getirişi, gerçekten çok sıkıcı. Albümde öne çıkan parçalardan biri de Out From Under.

Şarkı belki de Britney'nin albümde en duygusal vokallerine sahip. Blur parçası ise etkileyici gitar tonlarına rağmen Britney'nin üzerine pek oturmamış, Mmm Pappy ve If U Seek Amy ise klişe pop şarkıların ötesine geçememiş. Circus aslında olgunlaştığını iddia eden bir şarkıcının 'top çevirme' albümü olmuş. Britney ve biz oturup şunu düşünmeliyiz: 10 sene önce pop müzik piyasası ve gündelik yaşamın tüketim alışkanlıkları ve beraberinde getirdiği popüler kültür ürünleri, bir balon gibi şişmeye başlamıştı. Ama bu balonlar ekonomik krizde olduğu gibi tek tek sönüyor. Yenileri ise şişirilmek için sıralarını beklediği için Britney bu 'sirk'ten sıyrılabilir mi, orası meçhul. Britney Spears - Circus - Sony BMG
Haberin fotoğrafları