kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bebekken kesilen bileğine protez takılan Sezgin Akbaş, elini nasıl kullandığını göstererek Mehmet'e moral verdi.

Bir ay sonra kolları ve bacakları olacak

Pervin METİN/SABAH
20.12.2008
Elektrik çarpması sonucu elleri ve kollarını kaybeden Ağrılı kuzenler ilk muayenelerini oldu. Çocuklara protezler tanıtıldı..
Ağrılı 12 yaşındaki Barış ve 11 yaşındaki kuzeni Mehmet İlhan, bir ay sonra kolları ve bacaklarına kavuşabilecek. İki kuzenin dramının SABAH'ta haber olmasının ardından Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın bütün masraflarını üstlendiği çocukların tedavileri, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle, Marmara Üniversitesi Protez-Ortez Rehabilitasyon Merkezi'nde eşzamanlı olarak sürdürülecek. Ambulansla dün Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nden, protez merkezine götürülen Barış ve Mehmet'i merkez müdürü Yard. Doç. Dr. Yaşar Tatar karşıladı. Doç. Dr. Tatar, çocukları muayene edip bandaj yaptıktan sonra takılacak protez örneklerini göstererek, kendilerini nasıl bir tedavi süreci beklediğini uzun uzun anlattı.

SONRA AYAĞA KALKACAKLAR
Protez takılma sürecinin 1 ayı bulacağını belirten Tatar şu bilgileri verdi: "Önce bacaklarını yapıp, ayağa kaldıracağız sonra üst kısma geçeceğiz. Mehmet'in el bileği elektronik, dirseği ise mekanik olacak. Diz altı protezleri de silikon sistemli olacak. Baston kullanmadan okula bağımsız gidebilecek, yemeğini kendi yiyebilecek. Ancak Barış'ın durumu biraz daha ağır. O da bir ayda ayağa kalkıp yürüyebilecek ancak elini çok rahat kullanamayacak. Hedefimiz elini ağzına götürmesini sağlamak. Bu süreç 6 ayı bulabilir. Yemek yiyebilir ancak yazı yazamaz. Bunun dışında psikiyatrik desteğin verilmesi şart."
Haberin fotoğrafları