kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Evlat acısını sana gösteririm' demiş

Kadir ERCAN ANKARA
20.12.2008
Kızlarını öldürüp intihar eden Türkan Güngör olaydan önce aradığı eşine, "Sana öyle bir acı yaşatacağım ki unutamayacaksın" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da yaşadığı Keçiören Kavacık mahallesi sakinleri, 2 yaşındaki kızının biberonuna zehir koyup öldüren, 13 yaşındaki kızını da zehirleyen, ancak ölmeyince M-16 pompalı tüfekle göğsüne ateş edip öldüren, aynı tüfekle intihar eden Türkan Güngör'ü konuşuyor. Türkan Güngör'ün cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda, öldürdüğü iki kızıyla birlikte, yan yana defnedildi. Sakinleştirici ilaçlarla ayakta durabilen acılı baba Erol Güngör, iki kızının cesetlerini tek tek mezara yerleştirip defnederken, eşinin tabutuna el sürmedi. Uzun süredir ileri derecede psikolojik rahatsızlığı olduğu belirtilen Türkan Güngör'ün, 2 yaşındaki kızı Tuna Duru ile 13 yaşında Toygar Börekçi İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi kızı Şükran Ece'yi öldürmeden bir süre önce eşiyle telefonda kavga ettiği öğrenildi.

ZEHİRLENMEDİ TÜFEKLE VURDU
Türkan Güngör, kendisini arayan eşi Erol Güngör'ün bir başka kadının yanında olduğundan kuşkulandığı ve ayrı yaşayan çiftin telefonda tartıştığı belirtildi. Bu sırada Türkan Güngör'ün eşine, "Sen bana yıllarca çile çektirdin, ben de sana öyle bir acı yaşatacağım ki unutamayacaksın, evlat acısı neymiş göreceksin" dediği belirtildi. Otopsi sonucunda, 32 yaşındaki Türkan Güngör'ün, 2 yaşındaki kızını zehirleyerek öldürdüğü kesinleşti. Bebek öldüğünde, biberonun ağzından düşmüş olduğunu gören polis, mutfakta ise Alfatoks isimli haşere ilacı ele geçirdi. Zehrin kapağının açılıp, bir miktar kullanılmış olduğu tespit edildi. Cinnet geçiren Türkan Güngör'ün, camı yumrukladığı günün gecesi, küçük kızına zehir verdiği gibi büyük kızı Şükran Ece'yi de zehirlemek istediği, ancak Ece ölmeyince göğsünden M-16 pompalı tüfekle ateş edip öldürdüğü saptandı. Türkan Güngör'ün, daha sonra, 2 yaşındaki kızının yanına uzanıp, tüfeğin namlusunu çenesinin altına dayadığı ve tetiği ayak parmağıyla çekip intihar ettiği belirlendi. Olayda kullanılan M-16 pompalı tüfeğin bir süredir evde bulunduğu belirlendi. Türkan Güngör'ün, daha önce de eşiyle kıskançlık nedeniyle tartıştığı 2 kez kolunu keserek ve bir kez aşırı dozda ilaç içerek intihara kalkıştığı bildirildi.

"RUHSAL PROBLEMLERİ VARDI"
Türkan Güngör'ün olaydan bir gün önce de evinin camlarını kırdığı, polislerin, komşuların sakinleştirmesi üzerine genç kadın hakkında bir işlem yapmadıkları öğrenildi. Türkan Güngör'ün ayrı yaşadığı kocası Erol Güngör'ün 10 yıldır şoför olarak görev yaptığı Golden Eye şirketinin patronu Hatice Ayvaz, SABAH'ın sorularını yanıtlarken, "Erol Güngör, saygı duyduğumuz şoförümüzdür. Hapisten çıkmıştı. Biz iş verip sahip çıktık. Eşinin ruhsal problemleri vardı. Tedaviyi kabul etmedi. Her gün başka vehimlerle, saplantılarla bizi arıyordu. Daha önce 3-4 kez intihara kalkıştı" dedi. Türkan Güngör'ün, kocasından şüphelendiğini söyleyen Ayvaz, "Sürekli kocasının kendisini aldattığını düşünürdü. Bu onda bir saplantı olmuştu. 'Bileğimi kestim, 300 tane ilaç içtim' deyip intihara kalkıştığını kocasına telefonla hep söylerdi. Kocası tedaviye götürüyordu. Sürekli kendisini öldüreceğini duyduğumuz için, bu kez inanmadık" diye konuştu.