kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çarşamba günü kar geliyor

Giriş Saati : 20.12.2008 13:11
Güncelleme : 20.12.2008 22:11
Yeni Haber
İstanbul'da hava sıcaklığının azalmaya devam ederek mevsim normallerinin altına ineceği ve çarşamba günü kente yılın ilk karının düşmesinin beklendiği bildirildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığının, dün sağanak yağışla birlikte düşmeye başladığını söyledi. Yağışlı havanın yarın ve ertesi gün de devam etmesinin beklendiğini ifade eden Yıldırım, hava sıcaklığının önümüzdeki hafta düşmeye devam ederek mevsim normallerinin altına ineceğini kaydetti.

Yıldırım, bugün hava sıcaklığının maksimum 11 derece olduğunu belirterek, ''Yarın hava sağanak yağışlı 10, pazartesi sağanak yağışlı 8, salı sağanak yağışlı 6 ve çarşamba karla karışık yağmurlu, yüksek yerlerde kar yağışlı 5 derece olarak bekleniyor'' diye konuştu.

Yurdun, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisinde bulunduğunu dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin bu yağışlı havaya ilave olarak pazartesi akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisi altına gireceğini vurguladı.

Yıldırım, özellikle pazartesi akşam saatlerinde rüzgarın yıldız ve poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini bildirdi. Mustafa Yıldırım, etkili yağış sonucu son 24 saatte metre kareye Eminönü'nde 30, Göztepe'de 29, Kartal'da 23, Sarıyer'de 26, Kumköy'de (Kilyos) 21, Florya'da 17, Şile'de 15 ve Samandıra'da 18 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

SEL VE BASKIN UYARISI

Meteoroloji, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında görülecek kuvvetli sağanak yağış nedeniyle sel ve su baskını uyarısında bulundu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, yurdun batı kesimleri ile zamanla iç bölgelerinde aralıklarla görülecek olan yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) ile Batı Akdeniz kıyılarında (Antalya, Alanya, Kemer, Kumluca, Finike ve Kaş) kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yurdun doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor. Hava sıcaklığı yurt genelinde 2 ila 4 derece azalacak.

İSTANBUL'DA YAĞMUR ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur etkisini sürdürüyor. Gün içerisinde zaman zaman etkisini artıran yağmur vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

İstanbul genelinde aralıklarla devam eden yağış bazı noktalarda su birikintileri oluşturdu. Su birikintileri de bazı araçlarda arızaya neden oldu. Yağmur nedeniyle araç trafiği ise yavaş seyrediyor. Sabah saatlerinden itibaren dışarı çıkan vatandaşlar da aralıklarla devam eden yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. Yağmura karşı hazırlıksız yola çıkan vatandaşlar şemsiye satıcılarının yüzünü güldürdü.

Yağmur nedeniyle su baskınlarına karşı itfaiye ve polis ekipleri de tedbirlerini artırdı. İstanbul itfaiyesi belirli aralıklarla itfaiye merkezlerinden son durum hakkında bilgi alırken polis ekipleri de trafiğin akışını sağlamak için uğraş veriyor.

(AJANSLAR)