kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Prof. Dr. Gülçin Bermek (Diş Hekimliği Fak.)

Adaylar arasında sadece bir kadın var

12.12.2008
* Prof. Dr. Gülçin Bermek (Diş Hekimliği Fak.)
13 rektör adayı arasında tek kadın Prof. Dr. Gülçin Bermek. Seçilirse İÜ tarihinde ilk kadın rektörü olacak. 54 yaşında. Diş hekimliğinin yanı sıra halk sağlığına da yıllarca hizmet eden bir akademisyen. Prof. Dr. Mesut Parlak'ın 2005'te başlayan rektörlük döneminde Akademik Kurul Başkanı oldu. Fakülteler arası koordinasyonlarda aktif rol oynadı.

* Prof. Dr. Melih Boydak (Orman Fak.)
Birleşmiş Milletler Çevre Ödülü sahibi. Daha önce de rektör yardımcılığı yapmıştı. 65 yaşında. Prof. Dr. Boydak, "Ana stratejimiz üniversitemizi dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alma vizyonuna ulaştıracak sosyal, kültürel ve bilimsel ortamı yaratmaktır," diyor.

* Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu (Cerrahpaşa Tıp Fak.)
Bedri Rahmi ve Sabahattin Eyüboğlu'nun yeğeni. 50 yaşında. 1986'da İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde hizmete başladı. Halen İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi. Prof. Dr. Eyüboğlu'nun rektörlük vaatlerinin başında öğretim ve araştırmada nitelik ve verimliliğin yükseltilmesiyle bilimsel yayın yapan hocalara mali destek verilmesi geliyor.

* Prof. Dr. Ahat Andican (Cerrahpaşa Tıp Fak.)
Bir dönem öğretim üyeliğinden ayrılıp devlet bakanlığı da yaptı. 58 yaşında. Üniversitede çalışan akademik personele ve diğer personele bu kurumun üyesi olmaktan gurur duyabilecekleri bir sosyal yaşam alanı oluşturulması gerektiğini söylüyor, "Üniversitenin bütçe yapılanması değiştirilmeli" diyor.

* Prof. Dr. Veysel Batmaz (İletişim Fak.)
"
2009'dan sonra İÜ'yü bölüm başkanları ve anabilim dalı başkanları yönetecek" diyen Prof. Dr. Veysel Batmaz, üniversite içinde hak arayışları ve verdiği hukuk mücadeleleriyle tanınıyor. Parlak'la yıldızları barışmadı. Vaatlerinin başında "Üniversitede ne olup biterse, hepsinin herkes tarafından bilineceği ve soruşturmaların gizlenmeyeceği" geliyor.

* Prof. Dr. Yunus Söylet (Cerrahpaşa Tıp Fak.)
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın aile doktoru. Hükümet kontenjanından YÖK üyesiydi. Rektör adaylığının ardından gelen yoğun eleştiriler nedeniyle YÖK üyeliğinden ayrıldı. Rektör seçiminin en güçlü adayı olarak gösteriliyor. 52 yaşında. Bilimsel çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Prof. Dr. Söylet, üniversitede özel ilköğretim okulu açmayı vaat ediyor.

* Prof. Dr. Ali Akyüz (Çapa Tıp Fak.)
Genel cerrahi alanında Türkiye'nin sayılı doktorlarından biri. 37 yıldır İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde. Yedi yıldır da anabilim dalı başkanlığını yapıyor. 63 yaşında. Akademisyenin, akademik kriterler dışındaki kriterlerle değerlendirilmeyeceğini, atamaları geciktirilmeden gerçekleştirileceğini taahhüt ediyor.