kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Enayilik bitti, pahalı kiralamayı unutun

29.11.2008
AVM yatırımcılarının kiracılara yüklenmesine tepki gösteren Kiğılı, "Metrekare başına 250 euro alınan dönemler artık hayal oldu" dedi..
Perakende Konferansı'nın son oturumuna AVM yatırımcıları, danışmanlar ve işadamı Abdullah Kiğılı'nın tartışmaları damgasını vurdu. Başta kendileri dışındaki tüm oyuncuları suçlayarak konuşmaya başlayan oyuncular, ardından da itiraflara başladı. AVMmfi Partners Genel Müdürü Aydın Yurdum, sorunun caddelerde de yaşandığını belirterek, "İlk açılan AVM'leri bir kenarda tutarsak 20-30 dolarlarda dolaşıyordu metrekare fiyatları ve bir şekilde sistem dönüyordu. Ama son iki yılda açılan AVM'lerde ortalamanın çok üstünde rakamlar konuşuldu. Şu anda kira - ciro rasyolarında bir sorun var. Perakendeciler fizibilite yapma konusunda özürlüler. Bir motorlu, bir yelkenli tekneler var. Abdullah Kiğılı'yı, Zara'yı takip edip gözü kapalı AVM'lere giren markalar var" dedi.

'BİZ ÖZÜRLÜ DEĞİLİZ'
"Biz ne özürlüyüz ne de rüzgara göre hareket ediyoruz" diyerek Yurdum'un sözlerine tepki gösteren Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, her krizden büyüyerek çıktıklarını söyledi. "Burada Türk markalar önemli. Yabancı markalar Anadolu'ya çıksınlar da görelim boylarını" diyen Kiğılı, AVM yatırımcılarına, "Metrekare başına 250 euro aldığınız dönemler hayal oldu. Artık böyle bir enayi bulamazsınız. Enayilik dönemi bitti. AVM'leri doğru fiyatlara kiralarsanız ayakta kalırsınız. 2008'in bitmesine 1 ay kaldı. elinizi çabuk tutun. Arkadaşlar AVM'lerden çıkma konusunda kararlılar" diye seslendi.