kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Rusya'nın başkenti Moskova'da 27 Kasım'da başlayan Milyoner Fuarı'na 200 firma katıldı. Yatlar ve lüks arabalar en çok ilgi gören ürünler oldu.

Krizdeki Rusya'da oligarklar Milyoner Fuarı'na koştu

29.11.2008
Rusya Merkez Bankası faizleri 1 puan artırdı, ruble bandını bu ay üçüncü kez genişletti. Hükümet krize karşı önlemler almaya çalışırken Milyoner Fuarı beklenenden çok ilgi gördü..
Rusya Merkez Bankası enflasyonla mücadele etmek ve yabancı sermaye çıkışını önlemek amacıyla faizi 1 puan artırarak yüzde 13'e yükseltti. Bu yıl faizleri altıncı kez artıran Rusya son olarak 12 Kasım'da 100 baz puanlık faiz artırımı gerçekleştirmişti. Öte yandan Rusya Merkez Bankası ruble bandını bu ay içinde üçüncü kez genişletti ve rublenin euro/ dolar sepeti karşısında yüzde 1 değer kaybetmesine izin verdi. Böylece rublenin değer kaybı 11 Kasım'dan bu yana yüzde 3'e yükseldi. Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte ruble üzerindeki baskı artmış ve yerel şirketler ve halk döviz almaya başlamıştı. Ekim ayında Rusya'dan yurtdışına sermaye çıkışı 50 milyar doları bulmuştu. Rusya Merkez Bankası eylül-ekim döneminde rubleyi desteklemek için 57.5 milyar dolar harcamıştı. Hükümet krize karşı önlemler almaya çalışırken, Rusya'nın başkenti Moskova'da üçüncüsü yapılan Milyoner Fuarı'na ilgi büyük oldu. Fuara, Rusya ve ülke dışından gelen 200 firma katılırken, ziyaretçiler en büyük ilgiyi lüks araba, yat, saat, mücevherat, emlak ve değerli içkilere gösterdi. Fuarda değişik hayvanların kürklerinden yapılan giysiler, helikopterler, fiyatları 120 bin eurodan başlayan cep telefonları sergilendi.