kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kabaklı çıtır börek

EBRU ŞALLI TAN
27.11.2008
İç malzemeyi hazırlamak için tencereye bir kaşık sıvıyağ koyup, soğanı kavurun. Ardından küçük küçük doğradığınız kabakları da kavurun. İnce ince doğradığınız dereotunu ilave edip, şeker ve bir miktar tuz koyup karıştırın. Kabak su salacağı için sakın su koymayın. Diğer tarafta ayrı bir kapta soğuk suyun içine bir kaşık sıvıyağı ilave edin ve bekletin. Börek piştiğinde çıtır çıtır olması için bu soğuk suya ihtiyacımız olacak. Yufkanın birini dikdörtgen yağlanmış tepsiye yayın, üzerine ikinci yufkayı da serip, biraz kabaklı karışımdan koyun. Soğuk su ve yağ karışımından da ilave edip, yayın. Üç yufkayı kullanarak, kabak karışımıyla soğuk suyu bitirin. Üstünü kapatın ve yumurta sarısını sürün. 180 derece ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Üzerini kızarınca fırından alın.

Malzemeler
3 adet yufka
4 adet orta boy kabak
1 iri boy kuru soğan Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 su bardağı soğuk su Tuz

* * *
Annemizin mozaik pastası
Bisküvileri kırın ve bir kaba koyun. Ayrı bir kapta yağ, süt, kakao, şeker, yumurta ve vanilyayı karıştırın. Bu karışımı bisküvilerin üzerine dökün ve harmanlayın. Son olarak fındık içini ilave edip, karıştırmaya devam edin. Pastanızı istediğiniz şekilde bir kalıba koyup buzlukta yaklaşık 5 saat bekletin.

Malzemeler
1 paket pötibör bisküvi
1 yumurta
1 su bardağı kakaolu süt 6 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 çay bardağı fındık içi