kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Kanın dolaşması lazım' diyen Anel halka açılıyor

28.11.2008
Anel Elektrik Yönetim Kurulu üyesi Bülent Batukan, halka arza İngiltere, ABD ve Ortadoğu'dan yoğun talep gelmesini beklediklerini söyledi..
3-5 Aralık 2008 arasında halka arz edilecek Anel Elektrik, ABD ve İngiltere'nin yanı sıra Ortadoğu'dan da yoğun talep bekliyor. Halka arza ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Anel Elektrik Yönetim Kurulu üyesi Bülent Batukan, bu dönemde iniş çıkışlara dayanıklı hisselerin ön plana çıktığını, Anel Elektrik'in de böyle bir hisse olacağını belirtti. Batukan, bu durumun borsaya derinlik getireceğini söyledi.

'DELİ CESARETİ DEĞİL'
Batukan, halka arzın zamanlamasına ilişkin olarak ise "Sıkıntılı ve çalkantılı bir dönemden geçiyoruz ama yaşam devam ediyor. Kanın dolaşması lazım. Dolayısıyla sermaye piyasalarına taze kanların gelmesi lazım. Biz öncü oluyoruz. Cesaretimiz var ama bu deli cesareti değil" dedi. Batukan, sahip oldukları projelerden, bulundukları konumdan ve gelecekte bunların üzerine yenilerini inşa etme kapasitelerinden cesaret aldıklarını ifade etti. Halka arzdan gelecek parayla şirketin sermayesinin artırılacağını vurgulayan Anel Elektrik Yönetim Kurulu üyesi Bülent Batukan, sonrasındaki süreçte odaklanacakları üç konunun, bölgede daha genişleyerek büyük projeleri hayata geçirmek, bakım onarım hizmeti yapacak bir şirket kurmak, mekanik taahhüt işlerini yapacak altyapıyı bölgeye taşımak olduğunu belirtti. Anel Elektrik'in, Plastikkart ve Anel Telekom'un ardından halka arz edilen üçüncü grup şirketi olduğunu kaydeden Batukan, başka halka arzların da planlandığını, ilk sırada da Anel- Marin şirketinin yer aldığını söyledi. Anel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel ise, 1986'da kurulan Anel Elektrik'in bugüne kadar katettiği mesafeyi vurguladığı konuşmasında, bu süreçte yaşanan iki büyük krizden, başarılı stratejilerle çıktıklarını ve istihdam azaltıcı bir politika izlemediklerini anlattı.

2.5 YTL'den halka arz edilecek
Sermaye (Arz öncesi) 30 milyon YTL
Sermaye (Arz sonrası) 47 milyon YTL
Halka arz oranı % 36.2
Halka arz fiyatı 2.5 YTL
Aktif toplam 123 milyon YTL
Dönem kârı 5.8 milyon YTL