kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kısa... Kısa...

28.11.2008
EPDK akaryakıt dağıtıcılarına ceza yağdırdı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), petrol stok yükümlülüklerini yerine getirmedikleri veya eksik getirdikleri gerçekçesiyle, akaryakıt dağıtıcısı lisansı sahibi 47 şirkete toplam 28 milyon 200 bin YTL idari para cezası verdi. Edinilen bilgiye göre Kurul dünkü toplantısında ayrıca mevzuata aykırı durumunu düzeltmesi için yapılan ihbarların gereğini yerine getirmeyen Yuropet Akaryakıt Dağıtım ile Koçak Petrol'ün dağıtıcı lisanslarının iptal edilmesine karar verdi.

Zorlu Osmaniye'de rüzgar gülü dikecek
Zorlu Holding Enerji Grubu, Osmaniye'nin Bahçe ve Hasanbeyli ilçeleri arasında 300 milyon euro harcamayla kurmayı planladığı rüzgar güllerini yeni yılın ilk günlerinde dikecek. Zorlu Enerji Elektrik Üretim Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Topuz, Osmaniye Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'nin tam kapasite ile çalışmaya başladığında yılda 850- 900 milyon kWh elektrik üreteceğini söyledi.

'İstanbul Kültür Başkenti projesi boyayı kurtaracak'
Polisan Boya CEO'su Erol Mizrahi, Gülenboya olarak ciddi bir marka yatırımı yaparak, 9 ayda yüzde 14 büyüdüklerini bildirdi. Geçen yıl 250 milyon dolar olan cirolarının, bu yıl yüzde 15 artmasını beklediklerini belirten Mizrahi, küresel krizin, boya sektörünün yavaşladığı zamanda alevlenmesini şans olarak değerlendirdi. Mizrahi, "2010 yılında İstanbul 'kültür başkenti' ilan edildi. Bunun sektöre bir hareket getirmesini bekliyoruz" dedi.

Beypiliç: Yardım değil ihracata destek istiyoruz
Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, krizden etkilendiklerini ancak, işçi çıkarmayacaklarını bildirdi. Beyaz ete talepte ciddi azalma yaşandığını ifade eden Koca, üretimi kısmaya başladıklarını belirtti. Diğer sektörlerde işletmecilerin hükümetten yardım istediğini anımsatan Koca, "Biz hükümetten, bakanlardan, ihracat konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz. Suudi Arabistan'a girmek istiyoruz. Bunun için girişimlerde bulunulmalı" dedi.