kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Otellerden krize önlem paketli çözüm

DİLEK TAŞ
28.11.2008
Kriz dönemi, bayram ve Noel tatili üst üste gelince durgunluğun artmasından endişelenen istanbul'daki 5 yıldızlı oteller önlem paketleri hazırladı..
Küresel kriz, bayram tatili ve arkasından dünyadaki Noel tatili turizmcileri bu dönemde ek önlemler almaya yöneltti. Kriz nedeniyle rezervasyonlarında yüzde 20'ye yakın düşüşler yaşayan İstanbul'daki bazı 5 yıldızlı oteller kriz dönemini aralık ayı ve sonrasında bazı fiyat indirimleri ile karşılamaya hazırlanıyor. Dedeman Turizm Yatırımları Bölge Müdür Adnan Hastürk, "Turizmciler için gelecek çok flu gözüküyor. Krizin turizm sektöründe asıl etkisi aralık ayı ve sonrasında ortaya çıkacak" dedi. Bütün otellerin krizle ilgili bir yönetim planı yaptığını da belirten Hastürk, bu dönemde fiyat düşüşlerinin kaçınılmaz olduğunu da dile getirdi. Özellikle aralık ayından sonra piyasaların durumuna göre turizmciler, fiyatlarında ortalama yüzde 20'lik bir indirime gitmeye hazırlanıyor. Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan, şu an krizin etkilerini hissetmediklerini ancak aralık ayından itibaren hissedilmeye başlanacağını kaydetti. Mövenpick Otelleri Türkiye Satış Pazarlama Direktörü Esra Değirmenci ise bayram ve Noel tatilinin arka arkaya gelmesi nedeniyle normalde ikiye bölünen talebin bu sene durgunluğu artıracağını belirtti.

ÖZEL PROMOSYON YAPIYORLAR
Oteller bu dönemi atlatmak için farklı kriz paketleri de hazırladılar. Klasik bayram paketlerinin farklı olarak bu paketler daha zenginleştirildi. Çırağan Kempinski Satış ve Pazarlama Direktörü Pınar Kartal Timer "Fiyatları düşürmek yerine sunduğumuz fiyata ek ürünlerle değer katmak, yüksek kategorideki odalar için özel promosyon fiyatları sunmak" gibi çözümler oluşturduklarını kaydetti.