kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

28.11.2008
Meslek mezunlarına özgeçmiş bankası
İstanbul Sanayi Odası, Yenibiris.com işbirliği ile meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunlarının faydalanabileceği "Meslek Okulu Mezunu Özgeçmiş Bankası" projesini hayata geçirdi. İSO'dan yapılan yazılı açıklamada, bu projeyle nitelikli eleman ihtiyacı duyan İSO üyesi sanayicilerle, mesleki eğitim almış iş gücünün buluşturulmasının hedeflendiği, proje çerçevesindeki hizmetlerden İSO üyesi sanayi kuruluşlarının ilk üç ay ücretsiz olarak faydalanacakları bildirildi. Sistemde yer almak isteyen adayların, www.yenibiris. com/iso adresini ziyaret ederek üyelik işlemlerini tamamlamaları yeterli olacak.

TİM: Yıkılan devlerin yerini alabiliriz
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Krizin bize tanıdığı en önemli fırsat yakın coğrafyadan kısa termin süreleriyle mal temin etmesi gereğinin ortaya çıkmasıdır. Akılcı politikalarla piyasadan çekilenlerin boşalttığı alanları doldurma imkânımız olabilir" diye konuştu. Büyükekşi ayrıca Uzakdoğu'daki rakiplerin Türkiye'nin ihracat potansiyeliyle başa çıkacak durumda olmadığını savundu.

Bosch küresel krizde üretim frenine bastı
Bosch Fren Sistemleri üretime ara verdi. Bosch Fren'den Borsa'ya gönderilen yazıda, otomotiv yan sanayisinde faaliyet gösteren şirketin, global piyasalarda yaşanan olumsuzluklar ve talep daralmasından etkilendiği belirtildi. Açıklamada, bu etkilenmeye bağlı olarak iki üretim hattında 27 Kasım 2008 ve 1 Aralık 2008 tarihleri arasında, bir hatta ise 28 Kasım ve 1 Aralık 2008 tarihleri arasında üretime ara verildiği, bu süre içerisinde ilgili personelden yıllık izni olanların yıllık ücretli izin, olmayanların ise yüzde 50 ücret ödemeli olarak izin kullanmalarına karar verildiği bildirildi. Süreç , 19 Aralık'tan 5 Ocak 2009'a kadar devam edecek.

Vergi borcuna tecil 5 Aralık'a uzatıldı
Vergi borçlarına tecil ve taksitlendirme olanağından yararlanmak için başvuru süresi 5 Aralık 2008 tarihine kadar uzatıldı. Maliye Bakanlığı'nın Tahsilat Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ilgili tebliğle şartları belirlenen tecil ve taksitlendirmeden yararlanmak için 28 Kasım 2008 günü mesai saati bitimine kadar belirlenen başvuru süresi 5 Aralık 2008 Cuma günü mesai saati bitimine kadar uzatıldı.