kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havaalanları işgal altında...

Giriş Saati : 28.11.2008 09:24
Güncelleme : 28.11.2008 23:08
Yeni Haber
Tayland hükümeti, iki havaalanını ele geçiren muhalif Demokrasi İçin Halkın İttifakı Hareketi (DİH) mensuplarına karşı şiddete başvurmadan çözüm arıyor.

Hükümet sözcüsü Nattawut Sai-Kau, polisin şiddetten kaçınacağını ve DİH ile müzakere yolu arayacağını söyledi. Sai-Kau, protestocuların "mümkün olduğunca çabuk ve barış içinde" havaalanlarından çıkartılacağını belirtti.

Polis yetkililerinin önce göstericilerle konuşmayı deneyeceğini anlatan Taylandlı yetkili, durumun düzelmemesi halinde gerekli olan işlemlerin sert önlemler olmaksızın gerçekleştirileceğini ifade etti.

Göstericilerin lideri polisin kendilerini dağıtmaya çalışması halinde ölene kadar savaşacaklarını belirtti. DİH liderlerinden Somsak Kosaisuk, iç hat uçuşları için kullanılan Don Mueang Havaalanı'nda yandaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, ''Ölene kadar savaşacağız, teslim olmayacağız, hazırız" dedi.

Somsak Kosaisuk, "Korkmuyoruz ve bizi dağıtmanın kolay olacağını sanmıyorum" diye tepkisini gösterdi.

5 BİN HACI ADAYI MAĞDUR OLDU

Tayland'da İngilizce yayın yapan Bangkok Post gazetesi, ülkedeki 5 binden fazla hacı adayının siyasi kriz ve gösteriler yüzünden iki havaalanını kullanamadığını ve hacca gidemediğini bildirdi.

Thai Airways, mağdur olan hacı adayları için ek seferler düzenleneceğini açıkladı. Thai Airways üst düzey yetkilisi Narongsak Sangapong, Tayland'ın güneyindeki Hat Yai havaalanından 250 hacının gönderileceğini söyledi.

Bangkok'ta göstericilerin elinde bulunan uluslararası Suvarnabhumi havaalanında 450, Hat Yai'de 200 hacı Suudi Arabistan'a gitmeyi bekliyor.

Tayland İslami Komitesi Başkanı Pridi Chueaphudee, gazeye yaptığı açıklamada "Ümit ediyorum ki protestocular Müslümanların ihtiyaçlarını anlayışla karşılar. Bazıları hayatlarında bir kez yapabilecekleri bu ibadet için topraklarını sattı, ancak şimdi havaalanlarında gitmeyi bekliyorlar" dedi.

Uzmanlar, hacı krizinin Tayland ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri bozabileceğine dikkat çekiyor.

POLİS, GÖSTERİCİLERDEN HAVAALANLARINI BOŞALTMALARINI İSTEDİ

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta göstericilerden, iç hat seferlerinin yapıldığı Don Mueang havaalanını "derhal" terk etmelerini isteyen güvenlik güçleri, aksi taktirde "gerekli tüm önlemleri" alacağını bildirdi.

Açıklaması megafonla okunan Bangkok emniyet müdürü Suchart Mueankeo, göstericiler ve liderlerinin yasaya uymaları gerektiğini belirterek, göstericilerin toplandıkları yeri boşaltmaması halinde güvenlik güçlerinin normale dönüş için gerekli tüm önlemleri alacağını kaydetti.