kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Test uçuşu sırasında uçak düştü : 3 ölü

Giriş Saati : 28.11.2008 09:32
Güncelleme : 28.11.2008 23:08
Yeni Haber
Air New Zealand'a ait Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı, test uçuşu sırasında düştü.

Fransa'da meydana gelen kazada, uçakta bulunan 7 kişiden 3'ü hayatını kaybetti. Kaybolan 4 kişiyi arama çalışmalarına devam ediliyor.

Alman havayolu firması XL Airways'e 2 yıllığına kiralanan ve sonrasında yeniden Air New Zealand renklerine boyanarak, revizyondan geçirildikten sonra test uçuşuna tabi tutulan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Fransa'nın Perpignan kentinden havalandıktan kısa bir süre sonra Akdeniz'e düştü.

Uçakta bulunan 7 kişiden 3'ünün cesedine ulaşılırken, 4 kişinin halen kayıp olduğu bildirildi. Kaybolan mürettebat için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Air New Zealand Operasyon Şefi Rob Fyfe, Auckland'ta düzenlediği basın toplantısında uçakta Alman havayolu XL Airways'in 2 pilotu, Air New Zealand'ın 1 pilotu ve 3 mühendisi ile Yeni Zelanda Sivil Havacılık Dairesi'nden bir uzmanın bulunduğunu kaydetti. 2 saatlik test uçuşu için havalanan uçağın Yeni Zelanda'ya doğru yola çıktığı bildirilirken, meydana gelen kazanın ardından düşen uçağın enkazına ulaşa Fransız Donanması'na ait gemilerin yanı sıra arama-kurtarma çalışmalarına uçaklar ve 1 helikopterin katıldığı açıklandı.

Fransız Sahil Güvenlik sözcüsü, kazadan şuana kadar sağ kurtulanın bulunmadığını ifade ederken, Fyfe, tek umudunun kazadan kurtulan birine ulaşmak olduğunu söyledi.

Öte yandan kaza, Yeni Zelanda'da meydana gelen Air New Zealand'a ait DC-10-30 tipi yolcu uçağının Antarktika'ya gerçekleştirdiği uçuş sırasında Erebus Dağı'nın zirvesine çarpması sonucu 257 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kazanın 29. yıldönümünde yaşandı.