kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Barış için zeytin dalı"

Giriş Saati : 28.11.2008 10:19
Güncelleme : 28.11.2008 23:08
Yeni Haber
İngiltere'de yaşayan Türk Cengiz Aytaçlı, farklı din ve ırklardan insanların barış içinde birlikte yaşamalarını teşvik eden mesajlar içeren Noel şarkıcısı hazırladı.

''We are All Believers'' (Hepimiz İnananlarız) adlı şarkısını düzenlediği basın toplantısıyla tanıtan Aytaç, ilk kez 1999 yılındaki Marmara depreminden sonra buna benzer bir proje yaptığını, o dönemde şarkısının Yunan medyasında büyük yankı bulduğunu söyledi.

Aytaçlı, Noel şarkısının tüm gelirini din ve ırk farklılıkları nedeniyle dünyanın çeşitli bölgelerinde çıkan savaşlarda zarar gören çocuklara yardım amacıyla kullanılmak üzere Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonuna (UNICEF) bağışlayacağını belirti.

Şarkının, internetten "www.weareallbelievers.com" adresinden 1 sterlin karşılığında indirilebileceğini belirten Aytaçlı, ''Şarkının içerdiği mesajla insanları bir araya getirirken, savaşlardan, çatışmalardan zarar gören çocuklara da yardım etmiş olacağız'' dedi.

Müslüman olduğunu, oğlunun İngiltere'de farklı dinlerden insanlarla bir arada yetiştiğini belirten Aytaçlı, yaşadıkları bölgede, iş yerinde, okulda hep değişik din ve ırklardan insanlarla birlikte olduklarını, herkesle dost olmayı başardıklarını ifade etti.

Dünyadaki çatışmaların kendisini çok üzdüğünü kaydeden Aytaçlı, projesiyle ''barış için bir zeytin dalı uzattığını'', mesajının her yere ulaşması için gayret edeceğini söyledi.