kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MELİHA OKUR

Trabzonspor elektrik üretecek!

Küçük şehrin büyük kulübü olmak kolay mı? Tuttun mu koparacaksın! Bol bol gelir yaratacaksın! Parasızlık canlarına tak etmiş olacak ki, Trabzonspor Kulübü de böyle yapıyor.
Dünyada bir ilke imza atıyor. Henüz EPDK'dan lisans alınmamış, ama "Fırsat bu fırsattır" deyip, "Hidroelektrik santral" ihalesi gögüslenmiş.
Bravo doğrusu!
İş bitirici başkan olunca iş yapmak farklı oluyor! Trabzonspor Kulübü, elektrik satmaya hazırlanıyor. Hidroelektrik santrali 25 milyon dolara yapılacak. Gücü 25 megawatt olacak. 4 yılda tamamlanacak.
İyi güzel de tam krizin göbeğinde finansman nasıl sağlanacak? Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, "Yayın gelirimiz 18-20 trilyon lira, İddiaa'dan 5 trilyon lira alıyoruz. Kombine bilet gelirimiz 10 trilyon lira. Arazilerimiz var. İstanbul Kartal'daki yerimizde Migros, Opet, Mc Donald's kiracı. Carrefour, Trabzon'a geliyor, yerimizi kiralamak istiyor. Bir de bizim kulübün arazisi üzerine yeni havalimanı kuruluyor. Kendimiz bile bu santrali yaparız" diyor.
Bordo Mavi Enerji AŞ, Trabzonspor'a gelir yaratmak için kırk takla atıyor!
Trabzonspor'un 4 şirketi var. Yüzde 25'i halka açık olan Sportif , yüzde 18 hissesini tıpkı Galatasaray Sportif AŞ gibi
QVT'ye kaptırmış. Kulüp, hisselerin yüzde 5'ini elinde tutuyor, yüzde 2 hisse ise taraftar yatırımcıda. Trabzonspor yönetimi ile QVT kıran kırana mücadele ederken QVT, böyle işlere imza atan Trabzonspor Kulübü hisselerini niye bıraksın?
Hidroelektrik üreten kulübe böyle küresel ortak!
Hayırlı olsun.