kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şirket ve kurumlara, ''kriz yönetimi'' eğitimi...

Giriş Saati : 23.11.2008 10:09
Güncelleme : 23.11.2008 15:42
Yeni Haber
CEO Grup bünyesinde kurulan CEO Akademi, firmalar ve kurumlar için kriz yönetimi eğitimi ve danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermek üzere 15 üniversiteden 135 akademik personelle işbirliği yapan CEO Akademinin kurum ve firmalara tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan danışman Muzaffer Cantürk, ''dünyada artık, büyük balığın küçük balığı değil, hızlı balığın yavaş balığı yuttuğunu'' belirterek, gerek teknoloji gerekse bilim alanındaki bu değişime ayak uyduramayan firmaların, özellikle kriz dönemlerinde zor durumda kaldığını söyledi. ''Dünyaya bir gök taşının çarpmasından sonra hayatın başladığı'' teorisini hatırlatan Cantürk, şu anda, ABD'den başlamak üzere ülkelerin ekonomileri üzerinde bir ''gök taşı yağmuru'' yaşandığına işaret ederek, kurum ve şirketlerin bu dalgalı ortamı en az zararla atlatabilmesi için yoğun profesyonel desteğe ihtiyaç duyabileceklerini kaydetti. Bu aşamada firma ve kurumlara, konusunda uzman akademik personeller yoluyla, eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek üzere örgütlendiklerini ifade eden Cantürk, 15 üniversiteden 135 akademik personelin, kurum ve şirketler için bir tür ''fikir jeneratörü'' işlevi göreceğini vurguladı.

Danışmanlardan Kenan Ekici de CEO Grup olarak faaliyetleri hakkında bilgi verirken, AB'nin Türkiye'ye yönelik fonlarının kullanımını artırmak amacıyla, özellikle yerel yönetimlerin ve şirketlerin proje hazırlama kapasitelerin güçlendirmeye yönelik eğitim seminerleri ve danışmanlık hizmetleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Sivas ve ilçelerindeki belediyelerden sonra, gelecek hafta Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik bu tür eğitim seminerleri gerçekleştireceklerini anlatan Ekici, seminerlerde, proje hazırlama kapasitesinin güçlendirilmesi yanında, insan kaynakları yönetimi, iç sorunları çözme ve sorunların farkında olma, önlem alma süreçleri konusunda yöneticilerin bilgilendirildiğini kaydetti.

Grup olarak, ''sistem yönetimi, yöneticilik, liderlik, takım çalışması yapabilme, stratejik planlama, kriz yönetimi'' alanlarında eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Ekici, özellikle finansal kriz durumundaki şirketlere yönelik hukuki çözümleri de içeren paketler hazırladıklarını kaydederken, Anadolu Yaklaşımı kapsamında ekonomik yeniden yapılanma imkanı verilen 60 firmadan 2'sinin CEO Grup'un hazırladığı dosya sayesinde bu yaklaşımdan faydalandığını söyledi.

Şirket ve kamuda çalışan yöneticilere, çağdaş iş yaşamının ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmeye yönelik, firmanın ihtiyaçlarına, sektörüne, faaliyet alanına ve ulaşılması hedeflenen doğrultuda harekete geçirerek programlar dahilinde eğitim verildiğini anlatan Ekici, bu tür programın benzerlerinin, yüksek standartlarda ve yurt dışında da şirketlere uygulandığına dikkati çekti.

Kurumların hedeflerine hızlı bir şekilde ulaşabilmelerinin ancak ''kurumsal hedeflere inanmış, vizyonu paylaşan yönetici ve çalışanlarla mümkün olabileceğine'' işaret eden Ekici, ''Başarılı işletmeler, bu başarılarını, inanılan bir vizyon, güçlü bir liderlik, doğru strateji ve iletişim becerileri güçlü, birbirine güvenen, dürüst elemanlar ile takım çalışması yaparak elde etmektedirler. Bu nedenle çalışanların daha fazla güç oluşturabilmek için hedef birliğini sağlaması, iletişim anlayışının güçlendirilmesi, kaynakların etkin ve verimli kullanılması açısından hizmet içi eğitimlerin devamı büyük önem taşımaktadır'' dedi.

CEO Akademi, firma ve kurumlara, yerel yönetimlere, çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik, uluslararası eğitim danışmanlığı, insan kaynakları, yönetim ve yöneticilik, yönetsel beceri, büro yönetimi, örgüt geliştirme, pazarlama, muhasebe-finans, uluslararası finans, AB mali yardımlarına yönelik proje hazırlama, yönetim sistemleri konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti verecek.

(AA)