kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Grubun beyni sayılan Axl Rose geçen zaman içinde Guns'N Roses elemanlarının neredeyse tamamını gruptan tasfiye etmesiyle tartışılıyor.

17 yıl aradan sonra yeniden: Guns N' Roses!

REUTERS
22.11.2008
23 yıllık Guns N' Roses grubunun tam 17 yıldır çıkması beklenen 'yeni' albümü Chinese Democracy bugün hayranlarıyla buluşuyor..
1990'lı yılların ilk döneminde dünyayı adeta kasıp kavuran albüm ve konserleriyle büyük çıkış yapan ABD'li rock topluluğu Guns N' Roses'ın merakla beklenen ve çıkışı yılan hikâyesine dönen son albümü Chinese Democracy 17 yıl aradan sonra bugün itibariyle raflarda olacak. Öyle ki, kimi müzikal otoriteler bu albümün çıkışı için grubun geri dönüş sinyali veya Elvis'in dirilişi yorumlarını bile yapıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Blender isimli müzik dergisinin yazı işleri müdürü Joe Levy'e göre, Guns N' Roses'ın yeni bir albüm yayımlayacak olması aynı anda popüler kültür tarihinde bir dönüm noktası sayılabilecek bir duruma karşılık geliyor. Levy bu durumu, "Gerçekten oluyor, bu noktaya hiç gelmeyebilirdik de," sözleriyle tarif ediyor.

46 YAŞINDA BİR YILDIZ
Bu anlamda, grubun kurucu üyesi ve eski kadrodan bugüne kalan tek müzisyen olan 46 yaşındaki Axl Rose'un durumu da başlıbaşına ilginçlik yaratıyor. Öte yandan, geçen yıllar içinde başta baş gitaristi Slash'i yitiren grubun çıkarmaya hazırlandığı Chinese Democracy albümü, hayranları tarafından da bir tür kayıp hazine gibi merak ediliyor. 1993'teki Use Your Illusion albümü dünya turnesi için İstanbul'a da gelen grubun 'köktenci' hayranları ise, bunca kan kaybından sonra topluluğa Guns N' Roses denmesini de ayrıca manidar buluyor. Daha önce ilk defa 1995'te basılacağı duyurulan Chinese Democracy albümü, aslında 1991 tarihli Use Your Illusion albümlerinin ardından piyasaya çıkarılmak üzere hazırlanmış, ancak bu albümün yerine sürpriz bir şekilde The Sphagetti Incident? albümü, Geffen etiketiyle basılmıştı. Geçen zaman içinde Axl Rose'un yarattığı grup içi gerilimler ve içe kapanık alınmış kararlar, çıkacak olan albümün yazgısını da doğrudan etkilemiş ve albümün gruba maliyeti, bir tahmine göre 13 milyon doları aşmıştı. Bunun üzerine, Geffen yapım şirketi artan maliyetleri görüşmek üzere projeyi dondurmuştu. Chinese Democracy albümündeki bazı şarkılar daha önce kimi mecralarda dinleyicilerin karşısına çıkmıştı. Mesela Shackler's Revenge adlı parça Rock Band 2 video oyununda soundtrack olarak ortaya çıkmıştı. Amerikan meşrubat üreticisi Dr. Pepper da 17 yıldır beklenen Chinese Democracy albümünün bu yıl içinde çıkması durumunda ABD'deki herkese bir kutu bedava meşrubat vereceğini açıklamıştı.
Haberin fotoğrafları