kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AK Parti'den kadın açılımı

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
22.11.2008
AKP "Uluslararası İşte Kadın Kongresi"nde, erkek egemen faaliyetlerde başarılı kadınlara ödül verilecek. Gülben Ergen de konferans verecek..
CHP'nin çarşaflı kadınlara yönelik siyasi açılımının tartışıldığı bir ortamda AK Parti'den farklı bir kadın açılımı geliyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile 27 Kasım'da gerçekleştirilecek "Uluslararası İşte Kadın Kongresi"nde, AK Parti yönetimi "feminist açılım" yapacak. Özellikle erkeklerin tekelindeki alanlara girerek ilklere imza atan kadınlara ödül verilecek. Bu kapsamda Türkiye'nin ilk kadın emniyet müdürü Feriha Sanerk, ilk kadın otobüs şoförü Suna Çolak, ilk FIFA kokartlı hakem Lale Orta, ilk kaptan pilot Dilek Karabağlı, Everest'e tırmanan ilk kadın dağcı Eylem Elif Maviş ve Türk sinemasının ilk kadın yapımcısı Mine Vargı'nın da aralarında bulunduğu, alanındaki öncü isimler AK Parti'nin "İşte Kadın" davetine olumlu yanıt verdi. AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, "Kadın kolları olarak aileye önem verirken modern yaşamın şartlarına göre hayatını organize etmek isteyenleri de bir araya getirmek istedik. Hedefimiz, kadının çalışma yaşamına katılması" dedi.

ERGEN'DEN KARİYER
Kongreye sanatçı Gülben Ergen de çocuğu ile birlikte gelerek, "Kariyer Gelişiminde Anne Olma Faktörü" başlıklı konferans verecek. Kongrede girişimci ödülleri de dağıtılacak.