kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

22.11.2008
İnternet reklamları krize rağmen büyüyor
Küresel ekonomik kriz ve daralma, bilişimi pençesine tam olarak almayı bir türlü beceremiyor. Buna en son örnek, yararları ve gerekliliği sürekli tartışılan çevrimiçi reklamlar. http://www.iab-turkiye. org/ Interactive Advertising Bureau'nun (IAB) yaptığı araştırmaya göre, bu yılın üçüncü çeyreğinde çevrimiçi reklamlardan 5.9 milyar dolar gelir elde edildi. Bu miktar, 2007'nin üçüncü çeyreğinde elde edilen gelire göre yüzde 11 daha fazla. Ayrıca bu rakam, IAB'nin şu ana kadar kaydettiği ikinci en iyi gelir miktarı. Ancak, her şey güllük gülistanlık değil. İçinde bulunulan mali ortam, internet reklamcılığı da yavaşlatıyor ve büyüme hızını azaltıyor. 2008'in 2. çeyreği ile üçüncü çeyreği arasında sektördeki büyüme, sadece yüzde 2 oranında.

Avrupalı kitabı Europeana'da aradı
Avrupa Birliği, artık PDF'de buldurabilen http://dev.europeana.eu/ Europeana'yı deneme yayınına açtı. 20 Kasım Perşembe itibariyle hizmete giren Europeana, açılışından kısa süre sonra aşırı ilgi nedeniyle (saatte 10 milyon tık) çöktü ve ek sunucular hizmete girene dek kapatılması gerekti. sitesinde yer alan habere göre Europeana'da Dante'nin "İlahi Komedya"sı gibi edebiyat eserlerinden, Vermeer'in "İncili Genç Kız" gibi ünlü tablolara, "Magna Carta" gibi tarihi belgelere, ünlü sanat ve edebiyat insanlarının el yazmalarına, devir teknolojisi elverdiğince de Berlin Duvarı'nın yıkılışı gibi önemli olayların görüntüleri yer alıyor. "Avrupa kültürünün tamamını yansıtmayı" hedefleyen site, 2010 itibariyle dijital ortama geçirilmiş 10 milyon esere sahip olmayı amaçlıyor. Şimdilik sadece İngilizce olan site, deneme yayınından çıktığında tüm Avrupa dillerini konuşabilecek.

Sağlık Kalite Ödülü'nde final aşamasına gelindi
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) bu yıl 17'ncisini düzenlediği Kalite Kongresi çerçevesinde ödüller, 26 Kasım'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek törende sahiplerini bulacak. Her yıl ölçülmesi ve sürekli iyileştirilmesi sayesinde müşteri memnuniyetinde fark yaratmaya yönelik çalışmalar ödüllendiriliyor. Siemens, Sağlık Sektörü, Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nde en güçlü adaylar arasında bulunuyor. Global çözümler, anahtar teslim hastane projeleri, entegre servis yönetimi, Siemens Akademi ile ilgili yaklaşımlarıyla içinde bulunduğu sektör ve pazarda farklılık yaratmaya odaklanıyor.

Vodafone'dan düşleri gerçekleştirme projesi
Türkiye Vodafone Vakfı'nın desteğiyle engelli gençler Düşler Akademisi'nde aldıkları eğitimle avantajlı konuma geliyor. Başkan Ercan Tutal'ın gayretleriyle Beşiktaş Belediyesi tarafından tahsis edilen Dilek Sabancı Parkı'ndaki Düşler Akademisi'deki üç atölyede zihinsel ve bedensel engelli gençlere uzman eğitmenler tarafından vokal, ritim, dans, film, fotoğraf, DJ, enstrüman, resim, tasarım ve drama eğitimleri veriliyor. Tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rengin Onay, "Bu, ortak düşleri gerçekleştirme projesidir. Sivil toplum bilinci, gönüllülük, paylaşma, farklı olanı kabul etme, problem çözme, üretken ve yaratıcı olma gibi değerleri bu projeyle yaşamın içinde daha fazla göreceğimizi umut ediyorum" dedi.